Una estudiant de l'Institut Jaume Vicens Vives es classifica per la fase pràctica de l’Olimpíada de Biologia

Laia Abio Buil competirà dimecres a la prova pràctica amb estudiants de segon de batxillerat d'arreu de Catalunya

Els tres millors del concurs.

Els tres millors del concurs. / UdG

Redacció

Laia Abio Buil, estudiant de segon de batxillerat de l'Institut Jaume Vicenç Vives de Girona, serà finalista en l'Olimpíada de Biologia de Catalunya. Abio va ser la millor en la primera fase que es va disputar a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona i ara competirà amb els altres dinou finalistes en la prova pràctica que se celebrarà dimecres a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. A més, els sis millors classificats d'aquesta prova participaran en l'Olimpíada Espanyola de Biologia que enguany es farà a la Universitat Autònoma de Barcelona entre el 23 i el 26 de març.

Pel que fa a la primera fase de dissabte a Girona hi van participar un total de 33 alumnes de segon de batxillerat de vuit instituts de diferents municipis. En aquest cas, hi havia participants de Banyoles, Figueres, Fornells de la Selva, Girona, Lloret de Mar, Salt, Sant Celoni i Olot. La primera classificada va ser Laia Abio Buil, mentre que les altres dues alumnes que van completar el Top3 van ser Mar Roca Cugat, estudiant també de l'Institut Jaume Vicens Vives, i Ivet Riera Turón, de l'Institut Pla de l'Estany, a Banyoles.

La UdG aquesta fase prèvia per desè any consecutiu. La cloenda de la jornada va anar a càrrec de l'antic estudiant de la UdG i actual investigador de la Universitat d'Uppsala, a Suècia, Aleix Palahí i Torres. El científic ha impartit la conferència titulada «Relacions a distància: la intrigant història evolutiva de les papallones Vanessa».