L'empresa encarregada dels treballs arqueològics a la Casa Pastors tindrà quatre mesos per fer-los

Baula Recerca Arqueològica, amb una oferta de 165.905,52 euros, n’és l’adjudicatària

La casa Pastors, a la plaça de la Catedral

La casa Pastors, a la plaça de la Catedral / ANIOL RESCLOSA

Josep Coll

Josep Coll

L’Ajuntament de Girona ha adjudicat els treballs d’excavació arqueològica de la Casa Pastors a Baula Recerca Arqueològica S.L. L’empresa va presentar una oferta més baixa que l’altra companyia que es va presentar, Associació de Tècnics Investigacions Culturals i Socials SL (ATICS). En concret, l’oferta va ser de 165.905,52 euros, tot i que el preu de sortida de 186.411,49 euros.

Un cop Baula Recerca Arqueològica S.L. hagi firmat el contracte tindrà quatre mesos per dur a terme les tasques d’arqueologia. Després, es podran portar a terme les obres de rehabilitació per convertir l’edifici en la seu del nou Museu d’Art Modern i Contemporani de Catalunya de Girona. La Casa Pastors és un edifici situat a la plaça de la Catedral que havia estat la seu de l’antiga Audiència Provincial.

L’empresa adjudicatària ja s’havia presentat per portar a terme les excavacions arqueològiques del mateix edifici l’any 2019 -també ho havia fet ATICS-. En aquella ocasió es van arribar a presentar quatre propostes i la guanyadora va ser l’arqueòloga Maribel Fuertes Avellaneda, que va oferir fer l’execució dels treballs per 72.520 euros, tot i que el preu de sortida era de 81.312,45 euros. L’abril de 2021, Maribel Fuertes Avellaneda va presentar una instància de renúncia al contracte per incompatibilitat professional. I és que l’Ajuntament fa anys que va darrere de l’adequació de la Casa Pastors. El projecte de l’arquitecte Jordi Bosch Genover va ser aprovat el juliol de 2018, però des de llavors s’ha trobat amb diferents entrebancs que han impedit encara l’adequació de l’edifici.