Temor a l'esfondrament de l'antena de telecomunicacions a la zona del foc a Girona

Està en un punt on s'hi ha acumulat molta aigua i caiguda de l'aparell podria causar danys majors a totes les naus i deixar sense cobertura part de la ciutat

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Els cossos d'emergències en col·laboració amb l'Ajuntament de Girona treballen per esbrinar l'origen del foc que va cremar dimecres a la nit un concessionari de motocicletes a Girona.

Mentrestant, un dels temors és l'estat de l'antena de comunicacions de diferents companyies ( (Vodafone i Orange) que hi ha a la part central d'aquesta illa d'empreses. Des dels bombers s'ha assenyalat que hi ha certa preocupació perquè la instal·lació està a "l'interior del sostre més debilitat" i això és un "problema" perquè pot arribar a "col·lapsar", segons ha admès el cap de guàrdia de la regió d'emergències de Girona, Jordi Marquès. La caiguda de l'antena podria causar danys majors a totes les naus i deixar sense cobertura part de la ciutat. Tot i que inicialment s'havia investigat si l'aparell podia ser l'origen de les flames, pràcticament s'ha descartat perquè l'antena continua funcionant.

La preocupació es deu al fet que s'hi ha tirat molta aigua per frenar l'avanç de les flames i perquè la mateixa instal·lació té un sistema de protecció interior per rebaixar la temperatura pel seu funcionament que també ha acumulat molta aigua.

Grup electrogen

De fet, el funcionament de l’antena també estava en perill perquè els Bombers havien tret l’electricitat a la zona per seguretat. L’aparell té bateries però no són infinites. Per aquest motiu, els responsables de l’antena van transportar un grup electrogen per garantir el funcionament de la instal·lació. La resta de negocis de l’illa seguien sense llum ahir al vespre per precaució, a excepció d’un local de restauració, on els bombers van autoritzar-ne la reobertura perquè es va comprovar que no tenia danys i perquè l’electricitat li procedia d’un altre transformador.

L'incendi hauria afectat entre 6.000 i 7.000 metres quadrats del concessionari Basolí i l'Escola Tècnica de Girona.

Classes anul·lades

L'escola ha anul·lat aquest dijous les classes i ha anunciat que es posarà en contacte amb les famílies per donar més informació. En un post a Instagram, ha lamentat la "notícia fatal" i que els desperfectes materials "són molt greus", confirmant que les flames han afectat part dels edificis d'ETG Automoció i ETG Business, però que l'edifici d'ETG Racing hauria quedat intacte.

El foc es va originar el dimecres a dos quarts de 10 de la nit i es va propagar per les naus properes. L'espectacular foc es podia veure des de diferents punts de la ciutat i va obligar a tancar la carretera de Barcelona i tallar el subministrament elèctric a la zona.

Vídeo: Espectacular incendi en un concessionari de motos de Girona

Al voltant de les 3 de la matinada, els Bombers de la Generalitat van donar per controlat l'incendi i en aquest moment es troben remullant els punts calents.