L’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona es corona en el Gran Banquet
L’acte, emmarcat dins el Fòrum Gastronòmic, consistia en elaborar tres receptes i un còctel en directe per una cinquantena de comensals
La primera edició del Gran Banquet ha vist com els esdudiants l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, on s'ha celebrat l’esdeveniment, portaven a terme el millor servei i sortia vencedors d’aquest concurs promogut per Can Garús i el Fòrum Gastronòmic. L’altre finalista ha estat l’Escola d’Hostaleria Vedruna Gràcia de Barcelona.
Els dos finalistes havien arribat a la final després de superar dues altres fases. Les escoles d’hostaleria de Sant Ignasi-Sarrià, d’Osona i de Figueres, i també la CTT de Barcelona s’havien quedat pel camí. Al llarg d'aquest matí, les de Girona i la Vedruna Gràcia havien de portar a terme el projecte que havien defensat en les dues primeres fases i realitzar el servei de banquet. Aquest, consistia a elaborar tres receptes i un còctel en directe, que han presentat a una cinquantena de comensals, entre ells Joan Roca.
I tot, davant un jurat exigent, expert en gastronomia. Entre altres, el crític gastronòmic, Salvador Garcia-Arbós, la presidenta de l'Associació de Sommeliers de Catalunya, Anna Vicens, o els xefs Henri Ronde i Toño Rodríguez. I entre el jurat professional, el popular i els patrons i convidats per l'organització van sumar tots els vots i van decidir que l'escola guanyadora de la primera edició del Gran Banquet era la de Girona.
El menú guanyador
El menú guanyador, elaborat pels estudiants de l’escola gironina consistia en dos plats, unes postres i un còctel. Aquest combinat portava com a nom, «Viatge per Girona». Mentrestant, el primer plat ha estat un arròs d’espinacs i espàrrecs amb garotes (eriçons de mar), acompanyat amb una copa de cava, i a continuació s'ha servit una terrina de xai amb pèsols i puré d’arrels. Aquest segon plat anava acompanyant de vi negre. Per últim, les postres, molt típiques de terres gironines: un xuixo de crema amb gelat de poma i reducció de ratafia, que anava acompanyat de vi dolç. La combinació de tots aquests elements va fer que el jurat es decantés per la proposta de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona.
- Viure amb lipedema, la malaltia de les dones que només engreixen: "Em vaig sentir alliberada quan vaig saber per què guanyava tants quilos
- Preparen una manifestació contra el turisme ciclista a Girona
- La relació amb el City variarà
- Vox desplega una pancarta al pont de Pedra de Girona en contra del retorn de Puigdemont a Catalunya
- Puigcerdà es dona de baixa de Municipis per la Independència
- L’Ajuntament de Manacor rebutja un agermanament amb Girona
- Les pluges tornen a partir d'aquest dijous a Girona i podrien ser copioses
- Neguit entre les penyes del Girona per la incertesa de si Montilivi és apte per a Europa