Els autobusos turístics de Girona tindran un nou punt de parada a prop del Barri Vell

L’Ajuntament treballa per pactar un nova ubicació després que fallés l’estacionament de Pedret

Turistes i un autobús a la parada de pedret, en una imatge d'arxiu.

Turistes i un autobús a la parada de pedret, en una imatge d'arxiu. / ANIOL RESCLOSA

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Ajuntament de Girona està enllestint un nou punt d’estacionament per als autobusos turístics que arriben a la ciutat. Serà un punt que no s’ha fet servir mai fins ara (Ni Pedret, ni el passeig Canalejas o el carrer Berenguer Carnicer) i que estarà a prop del Barri Vell, segons ha pogut saber Diari de Girona. No serà però, a la plaça Catalunya, com demanaven els comerciants de la Rambla Llibertat. L’octubre de l’any passat, l’Ajuntament va decidir anul·lar la parada que havia posat en funcionament a Pedret després d’admetre que no havia funcionant. Hi havia crítiques dels guies turístics, dels conductors d’autobusos i dels veïns.

Des d’aleshores, els punts de càrrega i descàrrega de passatgers dels autobusos que arriben a Girona per visitar la ciutat tenen com a parades l’aparcament del pavelló de Fontajau i l’estació d’autobusos del parc Central. Dos punts que ja havien estat funcionant com a espai d’aparcament abans de les parades de Pedret, quan l’Ajuntament va eliminar les parades al carrer Berenguer Carnicer i al passeig Canalejas, el març de l’any 2019.

Llarga polèmica

Aquella primera decisió de retirar els punts històrics de parada dels autobusos turístics va causar certa polèmica perquè s’obligava els visitants a caminar molta estona fins arribar al casc antic, ja fos des de l’estació o des de Fontajau. L’Ajuntament pretenia que els turistes no col·lapsessin el pont de sant Feliu i el d’en Gómez i tota la zona del passeig Canalejas i al mateix temps donar impuls a l‘eix comercial.

Els aparcaments de Berenguer Carnicer i de Canalejas van passar a ser exclusivament per a residents del Barri Vell. Després de múlriples queixes, es va arribar a un acord amb l’Associació de Veïns de Pedret, amb algunes mesures que no s’han executat, però també es va acabar marxant d’aquest punt.

Autobusos aturats a l'aparcament del pavelló de Fontajau.

Autobusos aturats a l'aparcament del pavelló de Fontajau. / ANIOL RESCLOSA

Subscriu-te per seguir llegint