Girona apropa la cultura, la ciència i la tecnologia en cinc centres d'alta complexitat amb el programa Nexes

El projecte arribarà a 600 infants i joves aquest curs escolar

El regidor d'Educació de Girona, Àdam Bertran, en la presentació del programa Nexes.

El regidor d'Educació de Girona, Àdam Bertran, en la presentació del programa Nexes. / Ajuntament de Girona

ACN

L'Ajuntament de Girona implementarà el programa Nexes en cinc centres d'alta i màxima complexitat per tal d'acostar la cultura, les arts, la ciència i la tecnologia als infants. Es tracta de fer-ho aprofitant els equipaments municipals amb l'objectiu que l'alumnat tingui més oportunitats educatives. Les escoles escollides són les de Santa Eugènia, Josep Dalmau i Carme Auguet i d'instituts s'ha escollit el de Santa Eugènia i el Narcís Xifra. En cada un dels centres es fa un projecte vinculat a una disciplina concreta com ara el cinema, la dansa o les arts. Amb aquests cinc centres, el projecte Nexes involucrarà a 600 infants i joves aquest curs escolar.

El projecte Nexes s'estructura en diferents projectes, cada un d'ells vinculat a un equipament cultural i un centre diferent amb l'objectiu de treballar competències diferents. Per una banda hi ha 'Montsalvatge' en què s'ofereix als alumnes participar en un grup instrumental i aprendre a tocar un instrument i cantar en una coral i està vinculat a l'Escola Municipal de Música de Girona i l'escola de Santa Eugènia.

Des del Bòlit treballen en 'Diguem-li Paraigües' amb l'escola Carme Auguet de Taialà. En aquest projecte hi ha una mediació cultural entre els alumnes i els artistes Roc Domingo i Marta Chust. Per altra banda, 'Mapadeball' està dinamitzat pel teatre Municipal de Girona i l'institut Narcís Xifra en què es promou l'aprenentatge de la dansa contemporània i fomenten aquesta disciplina artística.

El Teatre Municipal de Girona també participa en el projecte d''Escola Planter', una altra mediació cultural que es fa a l'institut de Santa Eugènia amb un grup d'artistes a l'aula dirigits per Mercè Vila. I per últim l'escola Josep Dalmau i Carles arrencarà aviat el projecte 'Fem Cinema' amb el Museu del Cinema de Girona.

El regidor d'Educació de Girona, Àdam Bertran, ha explicat que el programa busca crear "sinergies de col·laboració fora dels centres educatius" i també crear entorns d'aprenentatge vinculats a la vida cultural que hi ha a la ciutat. De moment, el consistori ha optat per encetar aquest programa educatiu en cinc centres de la ciutat que tenen alta i màxima complexitat i aquest curs s'arribarà a 600 infants i joves. Malgrat tot, l'objectiu és estendre'l a totes les escoles i instituts de la ciutat i també nous equipaments culturals.

El programa Nexes forma part d’una mesura del Pla d’Equitat Educativa de Girona que s’impulsa des de l’Ajuntament de Girona i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.