La Processó de Girona surt aquest divendres amb el mateix recorregut

Al final de l’itinerari, abans que el Crist pugi a la Catedral, hi haurà una nova escena:«la trobada»

Tapi Carreras

Tapi Carreras

La processó del Sant Enterrament de Girona se celebra aquest dissabte amb el mateix recorregut que s’ha estat portant a terme els darrers anys i amb inici a les nou del vespre. D’aquesta manera, es passarà es començarà des de la plaça de la Catedral i es passarà per carrers com la rambla Llibertat, el carrer Nou, l’avinguda Sant Francesc, la plaça Catalunya, la plaça del Vi, el carrer Ciutadans, Ballesteries i s’enfilarà fins a la Catedral, on s’hi preveu arribar sobre les onze de la nit.

Abans que el Crist pugi a les escales de la Catedral hi haurà l’única novetat:la Junta de Confraries ha ncorporat una nova escena, La Trobada. La idea neix d’un projecte de Josep Tarrés, Max Varés i Ramon Boix quan, de forma preliminar a la processó, es trobaven la figura de la Mare de Déu sortint dels Dolors amb la del Crist, sortint de la basílica de Sant Feliu.

Es preveu la participació d’uns 1.200 confrares: obren els Manaies armats, la confraria de Jesús Crucificat i els Nens, a continuació la de Sant Honorat, Sant Isidre Llaurador i Sant Galderic, les vestes dels Manaies, la confraria del Silenci, la de la Santa Faç, la de la Passió, la de la Passió i Mort de Nostre Senyor Jesucrist, la de la Puríssima Sang, la del Davallament, la de la Mare de Déu dels Dolors i la del Sant Sepulcre. Les confraries hauran de portar els dotze passos. En els darrers anys, el Bisbe solia tancar la processó. Enguany no serà així per manca de relleu.