Cremen una vintena de contenidors a Girona i causen danys en façanes i vehicles

La Policia Municipal busquen els autors dels incendis

Eva Batlle

Eva Batlle

Matinada complicada pels serveis d'emergències a la ciutat de Girona.

Han cremat una vintena contenidors en diversos punts de la ciutat i alguns han causat danys. Sortosament, cap ferit.

Els Bombers, i la Policia Municipal de Girona han hagut d'actuar al barri de la Devesa-Güell.

En aquest barri hi ha hagut quatre incendis de contenidors que s'han produït de forma gairebé simultània pels volts de tres quarts de cinc - entre les 4:37 i les 4:57 hores -de la matinada i tots ells, ubicats ben a prop.

Dos dels focs es trobaven a l'altura dels números 10 i 27 del carrer Bernat Boades; un altre al número 30 del Bonastruc de Porta i finalment, al número 138 de la carretera Santa Eugènia.

Efectes de l'incendi al carrer Lorenzana

Efectes de l'incendi al carrer Lorenzana

Aquests focs han estat virulents, només cal veure com ha quedat la façana d'un edifici ubicat al carrer Bernat Boades, 10 i que fa cantonada amb el de Francesc Rogés on l'alta temperatura ha destrossat algunes de les persianes del primer i segon pis. Aquí hi ha la central de biblioteques de Girona.

D'altra banda, els quatre incendis es trobaven força a prop i han acabat causant afectacions a quatre vehicles. En només aquesta àrea han quedat afectats 18 contenidors, segons han confirmat fonts municipals.

Aquest barri no és el primer cop que pateix incendis de contenidors i que hi ha sospita que són provocats.

Ensurt als pisos

Aquesta ha estat la segona nit consecutiva amb incendis de contenidors amb importants danys. Ahir se'n va declarar un altre al carrer Lorenzana de Girona i va generar danys. Concretament, es va produir cap a tres quarts de quatre de la matinada i va afectar l'illa de sis contenidors. De retruc, l'alta temperatura i les flames van acabar causant destrosses a la façana i vidres de la botiga Gaes i a l'exterior de la Ressonància magnètica de Clínica Girona. Una moto i un altre vehicle aparcat també van patir afectacions per l'alta temperatura.

Una part del bloc de pisos que hi ha a tocar de l'illa de contenidors també va resultar afectada, va quedar ben negra i també va haver-hi afectacions en persianes. Precisament, en el bloc de pisos del número 38, els Bombers van haver de fer tasques de ventilació en diversos immobles, ja que el fort fum que va generar el foc va entrar a les vivendes. En cap dels casos però es van haver de lamentar ferits.

Investigació oberta

La Policia Municipal de Girona i els Mossos d'Esquadra tenen oberta una investigació i de moment no ha localitzat els autors dels incendis. El Grup d'Investigació de la Policia Municipal i la Unitat dels Mossos s'han fet càrrec dels fets.

Cal recordar que cada contenidor cremat i que s'ha de reposar té un cost d'uns 800 euros per l'Ajuntament de Girona. Per tant, només els afectats aquesta matinada, pugen a un total d'uns 16.000 euros. L’Ajuntament de Girona ha començat avui a reposar els contenidors a les zones on hi ha hagut els incidents.