La 5a edició de l’Expocasió obté xifres rècord de venda i més de 30.000 visitants

Una oferta més gran. Enguany la fira ha incrementat els vehicles exposats respecte de l’any anterior, passant de 500 a 700 cotxes

Sergi Batlle

Ahir es va posar punt final a la cinquena edició de l’Expocasió, la fira del vehicle d’ocasió, seminou, gerència i km 0 de Girona que enguany ha aconseguit xifres de rècord. 

Durant tres dies, més de 30.000 persones van acostar-se a la fira a Fornells de la Selva amb la intenció de comprar. «El balanç ha sigut molt positiu perquè aquesta edició ha reunit més gent que mai i això s’ha traduït en més vendes» explicava Albert Alsina, de l’organització de la fira. Aquesta cinquena edició, que va comptar amb una oferta més gran que la de l’any anterior, ja que va incrementar de 500 a 700 vehicles, ha assolit la venda de 400 cotxes. «El dissabte al vespre vam confirmar la venda de 300 cotxes i diumenge en vam vendre 100 més, arribant als 400» assegurava Alsina. Unes xifres de venda que superen, i per molt, les de l’anterior edició perquè només amb el segon dia de la fira ja es van igualar el mateix nombre de cotxes venuts que el 2021. 

Segons Alsina, un factor molt a tenir en compte que ha ajudat a augmentar el nombre de vendes ha estat la disminució del preu dels vehicles d’ocasió respecte de l’any passat. «Els preus del vehicle d’ocasió s’estan atenuant, però encara continuen sent elevats si els comparem amb anys anteriors». 

Entre els cotxes més venuts per tipologia de combustible, els de gasolina van ser els que més tirada van tenir entre els clients, seguit dels híbrids i en tercer lloc, els dièsel. 

Una oportunitat única

Les empreses que exposaven els seus vehicles a l’Expocasió van confirmar que aquesta fira és un molt bon aparador per vendre i consideren que, un dels al·licients més importants és que els clients poden veure una gran quantitat de cotxes de moltes marques diferents en un espai petit i a preus molt competitius.

Tendència a l’alça

Les vendes de cotxes de segona es van incrementar un 35,57% a les comarques gironines en el mes de març, en comparació amb el mateix període de l’any passat. A Catalunya es van formalitzar 35.535 operacions, un 42,91% més que el mes de març del 2021 i un 33,78% que l’any 2020. A Girona es van vendre 4.307 cotxes, segons les dades de la patronal dels concessionaris Fecavem.

En la mateixa línia que el mercat de turismes nous, la compravenda de vehicles d’ocasió ha començat l’any amb bones xifres. La demarcació va tancar el primer trimestre de 2023 amb 10.644 operacions de compravenda de cotxes usats, un 32,62% més que durant els primers tres mesos de 2022.