Un conductor temerari, drogat i sense carnet provoca el caos al Barri Vell de Girona

El vehicle intenta fugir de la policia i circula a gran velocitat posant en perill a vianants · Acaba aturat a la plaça de l'Oli i la Policia Municipal de Girona el deté després de perseguir-lo a peu

Un conductor temerari drogat i sense permís de conduir ha provocat el caos aquest matí al Barri Vell i ha acabat detingut per la Policia Municipal de Girona.

Els fets han succeït cap a quarts de dotze, quan dos agents de paisà han vist que hi havia una persona pel Barri Vell fent una conducció vigilant i sospitosa amb un cotxe negre - un Volkswagen Golf - i han començat a seguir-lo.

A l’altura del carrer de Santa Clara, el vehicle s'ha aturat i els agents s'hi han dirigit per identificar el conductor. Però aquest, en veure que eren policies, ha fugit.

El cotxe ha entrat pel Pont de Pedra contra direcció, ha circulat a gran velocitat per la plaça del Vi i ha seguit així, temeràriament pel carrer Ciutadans posant en perill als vianants, els turistes i als curiosos que aquests dies ja estan mirant com es munten els projectes del Temps de Flors.

El vehicle ha anat seguint la seva marxa, mentre era perseguit per la policia fins a l’altura d’un restaurant, on ha avançat un vehicle per la dreta. És a dir, s'ha posat al cim de la vorera i a més, ha estat a punt d’atropellar un grup de joves, que s'han hagut d’apartar en detectar el vehicle a darrere, tal com recordava una testimoni clau -forma part de les diligències- per la policia i amb qui Diari de Girona ha pogut parlar al lloc dels fets. Durant aquesta maniobra ha xocat lateralment amb el cotxe que avançava. No hi ha hagut ferits. El conductor temerari, després de passar l’altre cotxe, ha tornat a la calçada del carrer Ciutadans però, finalment, a la plaça de l’Oli s'ha haghut d’aturar perquè una furgoneta feia marxa enrere i li barrava el pas.

El conductor temerari, després d'avançar l'altre cotxe, ha tornat a la calçada del carrer Ciutadans però, finalment, a la plaça de l'Oli ha hagut d'aturar el cotxe perquè una furgoneta feia marxa enrere i li barrava el pas.

Persecució a peu

El conductor ha sortit del cotxe i ha marxat corrent i la Policia Municipal que ja venial darrere seu, l'ha hagut de perseguir a peu. Finalment, l'ha detingut a les escales de la pujada de Sant Domènec (a tocar del restaurant Bistrot).

L'home de 39 anys és d'origen sud-americà i ha acabat detingut inicialment com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit per conducció temerària. El conductor també ha donat positiu en el test de drogues.

La Policia Municipal també li ha acabat imputant un delicte per falsificació documental, ja que circulava amb un carnet de conduir fals i un delicte per no haver obtingut mai carnet de conduir.

Els agents també han revisat el vehicle intervingut que s'ha traslladat amb grua fins al dipòsit municipal i investiga els motius de la seva conducció i de la seva fugida.

A dins del cotxe hi havia una bossa d'esport i una altra bossa on hi han localitzat alguns objectes i s’estan fent gestions per esbrinar-ne la procedència, ja que podrien ser robats.

El detingut tenia diversos requeriments policials i una ordre de recerca i detenció pendent per part d’altres cossos policials. 

Està previst que passi a disposició judicial en les pròximes hores.

Desmai a la Catedral

En paral·lel, a la mateixa hora, però a la plaça de la Catedral, un turista italià s'ha desmaiat enmig de la munió de visitants que feien fotos a la instal·lació floral de les escales de la Catedral. Per poder-lo atendre, s’hi han desplaçat policies i dues ambulàncies que també han hagut de passar pel carrer Ciutadans. Això ha provocat confusions entre els vianants que desconeixien què estava passant o que creien que tot estava vinculat al cotxe temerari i que havia provocat algun ferit.