Trobada castellera a Salt de les Colles del Nord

És itinerant, cada any l’organitza una colla diferent i enguany es fa aquest diumenge

Redacció

El proper diumenge 28 de maig, els Marrecs de Salt organitzem la Trobada de Colles del Nord, que aplega a les colles castelleres de les comarques gironines i de la Catalunya Nord.

Aquesta trobada és itinerant i cada any l’organitza una colla diferent, i enguany és el primer cop que se celebra a Salt. És una trobada molt especial per a les colles participants, ja que reivindica el fet casteller en una zona on no hi havia tradició castellera i posa de manifest que, més enllà del color de la camisa, al Nord fem pinya.

La diada castellera se celebrarà el diumenge 28 de maig a les 11.30 a la confluència entre el passatge del Talleret de Salt i el carrer de la Moreneta, al barri de la Maçana, i serà l’estrena d’aquest indret com a plaça castellera.

Hi prendran part set de les nou colles gironines i nord-catalanes actualment en actiu:

- Castellers de la Selva, “Guillats” (Santa Coloma de Farners)

- Esperxats de l’Estany (Porqueres)

- Xerrics d’Olot

- Minyons de Santa Cristina (Santa Cristina d’Aro)

- Castellers del Riberal (Bao, Rosselló)

- Colla Castellera de Figueres

- Marrecs de Salt

Per la seva part, la Colla Castellera de Cerdanya i els Pallagos del Conflent han declinat la invitació a la trobada.

A nivell tècnic, Marrecs de Salt arriben a aquesta diada havent descarregat el primer castell de vuit de l’any (el quatre de vuit) a la diada de Temps de Flors a Girona, i la intenció és seguir sumant castells de vuit pisos.

Des de Marrecs conviden també a participar als assajos setmanals, que són oberts a tothom, a les Naus Guixeres de la Factoria Cultural Coma-Cros, els dimarts de 20h a 21.30h i els divendres de 21.30h a 22.30h.