El restaurant del santuari dels Àngels reobre aquest juliol

La nova gestió de l'establiment oferirà esmorzars i dinars amb la voluntat de potenciar els menús per a grups

El santuari de la Mare de Déu dels Àngels.

El santuari de la Mare de Déu dels Àngels. / Bisbat de Girona

Redacció

El proper dissabte 8 de juliol el restaurant del santuari de la Mare de Déu dels Àngels obrirà de nou les seves portes. El popular establiment oferirà esmorzars i dinars de dimarts a diumenge, amb la voluntat de potenciar els menús per a grups. També es tornarà a posar en funcionament la botiga de records. La nova gestió anirà a càrrec de l’empresa El Mirador dels Àngels SL, amb un equip format per professionals propers a la zona.

Durant el temps en què el restaurant ha estat aturat s’ha aprofitat per fer una posada al dia de les instal·lacions, que permetrà una millor qualitat en l’atenció als clients.

La signatura de l'acord.

La signatura de l'acord. / Bisbat de Girona

Amb la reobertura del restaurant, els nous gestors aposten per donar un impuls a l’emblemàtic santuari que es troba situat al cim del Puig Alt (485 m) del massís de les Gavarres, al terme municipal de Sant Martí Vell. En el complex religiós, s’hi venera la Mare de Déu dels Àngels, la festa de la qual se celebra el dia 2 d’agost, amb sardanes i missa solemne. Cada diumenge i dies festius hi ha missa a les 12 del migdia.

Els precedents

El restaurant van tancar-se per últim cop el setembre de l’any passat. Segons van assenyalar fonts del Bisbat, el contracte amb la Societat Vitrall, que gestionava l’equipament des de gener de 2020, s’havia acabat, i van indicar que en aquells moments estaven fent un procés de selecció d’un nou equip. Mentrestant, sí que es s’han mantingut les celebracions litúrgiques a l’església del santuari. L’estiu passat, el responsable del restaurant dels Àngels havia denunciat un robatori de joies i diners de la caixa forta de l’hostatgeria.

El restaurant ha estat, històricament, un punt de parada de molts feligresos i esportistes que hi arriben caminant, en bicicleta o en vehicle. És un dels santuaris més emblemàtics de les comarques gironines, situat en un dels punts més alts de les Gavarres, havia reobert el gener de l’any 2020, després que la Societat Vitrall n’assumís la gestió en un moment especialment complicat.

 L’anterior gestor, Antonio Ariza, va tenir l’estiu de 2019 diferents enfrontaments amb alguns usuaris, i en alguns casos va haver d’intervenir-hi fins i tot els Mossos d’Esquadra. En una ocasió, un grup de seixanta veïns de Madremanya que es disposava a fer un sopar popular de festa major a la zona va denunciar que Ariza els havia fet fora de «males maneres». En aquell moment, Ariza va explicar que no s’havia negat a servir els peregrins, sinó que el restaurant estava tancat per descans del personal i que s’havia de demanar permís per fer aquest tipus d’actes, ja que el santuari és un lloc de descans.Pocs dies després, un grup de 30 persones va voler pujar al santuari per poder veure la pluja d’estels de la nit de Sant Llorenç van afirmar que el restaurador se’ls havia encarat, els havia retingut contra la seva voluntat i havia arribat a amenaçar amb fer-los fora «a cops d’escopeta».

Després d’aquests episodis, el restaurant va acabar tancant.