La princesa Elionor coneix de primera mà alguns projectes de la Fundació Princesa de Girona

Acompanyada per la seva germana, la Infanta Sofia, ha assistit a un taller concert d’AmplificARTE i ha conegut les principals conclusions de l’informe «Camins que convergeixen: joves i empreses davant el repte del talent»

S.M. els Reis, juntament amb les seves filles, han tingut una trobada informal amb els guanyadors d’edicions anteriors dels Premis Fundació Princesa de Girona a l’hotel Camiral Caldes de Malavella

Aquesta tarda el mateix establiment acollirà l’entrega dels guardons dels Premis Fundació Princesa de Girona 2023

Josep Coll

Josep Coll

La Princesa d’Astúries i de Girona, Elionor, acompanyada de la Infanta Sofia, ha conegut aquest matí de primera mà alguns programes i iniciatives de la Fundació Princesa de Girona centrada en els joves. Mentrestant, S.M. els Reis, Felip VI i Letizia, han presidit la reunió del Consell Assessor i aquesta tarda, tant els Reis com la Princesa i la Infanta, assistiran a l’acte de lliurament dels Premis Fundació Princesa de Girona 2023, que se celebrarà a l’hotel Camiral de Caldes de Malavella.

Elionor i Sofia han assistit a un taller concert d'AmplificARTE. Aquest, és un projecte educatiu que utilitza la música com a disciplina transversal i eina per treballar el desenvolupament personal i el benestar emocional dels joves. El projecte és una col·laboració de joves docents del programa «Generación Docentes» de la Fundació Princesa de Girona juntament amb els joves artistes d'Art House & Abbey Road Academy. El projecte ha arribat a vint-i-cinc centres educatius de tot Espanya i ha impactat en més de 16.000 joves al llarg del curs 2022-2023.

La princesa Elionor coneix de primera mà alguns projectes de la Fundació Princesa de Girona

La princesa Elionor coneix de primera mà alguns projectes de la Fundació Princesa de Girona / EFE

Una de les participants ha parlat sobre com aquesta iniciativa l'havia ajudat a superar la pèrdua d'una amiga que «havia marxat massa aviat». Una altra assegurava que el projecte li havia provocat un «canvi de mentalitat», mentre que un jove ha explicat que als nous anys, al col·legi, «vaig patir molt de bullying», i un dia la seva mare li va dir que «el diferent feia por». Ha cantat una cançó que parlava sobre aquest tema. Tot això, també amb la presència del mestre Julio Reyes Copello -productor i guanyador de set Grammys-, que és el líder del projecte.

Cap al final de l’acte, als assistents han pogut preguntar tant als cantants com als professors. Ho han fet la Princesa i la Infanta. Elionor ha preguntat als tres cantants -Teo Bok, Riza Godoy i Joaquina- «com heu pogut trobar i explotar el vostre talent i vocació?», mentre que Sofia ha demanat a Julio Reyes Copello «per què has volgut dedicar-te també a l'ensenyament procedent del món de la música?». En un moment del torn de preguntes han irromput a l’Auditori l'Hotel Camiral Caldes de Malavella el Rei Felip VI i Letizia, davant l'ovació dels presents. Ses Majestats han estat els deu minuts finals de l'acte escoltant les respostes que feien tant els joves cantants coms els professors.

La Princesa d’Astúries i Girona i la Infanta també han descobert les conclusions principals de l'informe «Camins que convergeixen: joves i empreses davant el repte del talent», elaborat per KPMG i la Fundació Princesa de Girona a través del seu programa Generació talent i en col·laboració amb la Fundació Universitària Sant Pablo CEU i Enagás. Aquest estudi revela que el 75% de les empreses tenen dificultats per trobar el talent que necessita, un percentatge que s'eleva fins al 93% a les companyies tecnològiques. La jornada matinal ha acabat amb una trobada informal entre S.M. Reis, la Princesa d'Astúries i Girona i la Infanta Sofia amb premiats d'edicions anteriors dels Premis Fundació Princesa de Girona.