Salellas: «Cal un govern centrat en Girona i no entre el Parlament i la ciutat»

L’oposició insisteix en què serà el «govern més car de la història» i el govern replica que "augmenta un 7% els sous però un 25% les hores de treball»

Salellas i Paneque durant el ple d'investidura.

Salellas i Paneque durant el ple d'investidura. / Marc Martí Font

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas, va respondre aquest dijous a les crítiques que al llarg d’aquesta setmana i durant el ple d’ahir va rebre l’equip de govern per les retribucions dels seus membres i per l’augment de càrrecs de confiança. Salellas va recordar que durant la campanya electoral «si hi havia un acord entre tots els grups era que calia un govern centrat en la ciutat i que ja n’hi havia prou d’estar entre el Parlament i la ciutat». El regidor de Gestió de Recursos i Atenció a la Ciutadania, Sergi Font, va insistir, també, en què el global dels sous del govern pujava un 7% respecte l’anterior mandat (va apuntar que seran 127.000 euros més) però que augmentaven un 25% les hores de treball a l’Ajuntament en favor de la ciutat. Font també va dir que l’alcalde serà el que cobrarà menys de les quatre províncies catalanes (60.000 euros) i per sota de la mitjana de les 4 ciutat de més de 40.000 habitants.

Tot plegat, enmig del debat per aprovar el cartipàs que només va validar el govern tripartit. El PSC va insistir en què serà el govern «més car de la història» i va lamentar la poca «transparència» dels primers dies, en el sentit que s’han assabentat de moltes informacions a través dels mitjans de comunicació. També va detallar que aquest dijous s’estava aprovant que molts punts es podran aprovar «a porta tancada» a la Junta de Govern Local (on no hi intervé l’oposició), en lloc del ple. L’alcalde va matisar que el que s'estava aprovant era la delegació de funcions d'alcaldia a la Junta de govern Local i no el seguit de delegacions que esmentaven els socialistes.

El regidor del PP, Jaume Veray, havia apuntat que el cartipàs era un tetris i un «puzzle» per «acontentar els tres partits del govern més car de la història i amb set càrrecs de confiança». Des de Vox, Francisco Domínguez, va assenyalar també que el cartipàs era un «repartiment de càrrecs» amb un increment de costos que pagarien tots els gironins i amb més càrrecs de confiança que en el passat.