El Xuixo de Girona, protagonista de 5,5 milions de cupons de l’ONCE

L’ONCE dedica el seu cupó del proper diumenge 9 de juliol al tradicional dolç de Girona

090723_Xuxos_Girona_CEROS

090723_Xuxos_Girona_CEROS / El cupó.

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Cinc milions i mig de cupons portaran com a imatge un primer pla d'un xuixo de Girona. "És un motiu més per presumir de la varietat i de la riquesa gastronòmica de Girona", ha dit Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya. “Estem encantats d'endolcir el cupó de l'ONCE amb aquest producte tan deliciós, que és una invitació a gaudir de les excel·lències de les comarques gironines”, ha indicat. L’ONCE dedica el seu cupó al xuixo el proper diumenge 9 de juliol. Al cupó s'hi pot llegir "xuxo" sense la "i", ja que consideren que compta amb una àmplia varietat de grafies.

La sèrie Un dolç la formen 50 cupons, un per cada província, pertanyents als sorteigs de diumenge. Es desenvolupa en col·laboració amb la Confederació Espanyola d'Empresaris Artesans de Pastisseria (CEEAP), entre els objectius de la qual està defensar i representar les necessitats de la pastisseria artesana. 

A Catalunya formaran part d’aquesta sèrie monogràfica Orelletes (Lleida), el 15 d’octubre; Panellets (Barcelona), el 22 d’octubre; i Carquinyolis (Tarragona), al 2024, a més del xuixo,  un pastís dolç típic de Girona consistent en una massa fina de forma cilíndrica farcida de crema, fregida i ensucrada per fora. Té el distintiu de «Producte de la Terra» del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.

300.000 euros al comptat

El Sueldazo del Cap de Setmana de l'ONCE ofereix, tots els dissabtes i diumenges, un premi principal a les cinc xifres i sèrie de 300.000 euros al comptat, més 5.000 euros al mes durant 20 anys consecutius a un sol cupó. I premis de 2.000 euros al mes durant 10 anys consecutius, a quatre cupons més.

Totes les loteries de l'ONCE formen una oferta de joc responsable, segur i social que permet a l'Organització complir els seus objectius: fer una àmplia tasca social i solidària destinant tots els ingressos a millorar la qualitat de vida de les persones cegues i/o amb una altra discapacitat; i una gestió segura i responsable perquè l'ONCE es preocupa de garantir la protecció del conjunt de consumidors, des del disseny dels productes fins a la seva comercialització.

Els cupons de l’ONCE es comercialitzen pels més de 19.000 agents venedors de l’Organització, 2.400 d’ells a Catalunya. A més, es poden adquirir des de www.juegosonce.es, i en establiments col·laboradors autoritzats.