La piscina de la Devesa, epicentre d'un emotiu Mulla't per l'Esclerosi Múltiple

Un pilar de quatre i el salt simultani a l'aigua omplen d'esperança i determinació la jornada suport a la lluita contra aquesta malaltia

Jesús Badenes

Jesús Badenes

La piscina de la Devesa de Girona ha estat l'escenari d'un emocionant Mulla't per l'Esclerosi Múltiple, que enguany arriba ala trentena edició. Puntualment a les 11:45, amb gran expectació, s'ha començat a preparar un majestuós pilar de quatre dins de l'aigua, que han portat a terme per la Colla Castellera dels Esperxats de l'Estany. La coordinació i destresa dels participants, que ja assagen algunes vegades dins l'aigua, ha creat un moment màgic i carregat de simbolisme en aquesta batalla contra la malaltia.

El moment àlgid de la jornada ha estat a les 12 en punt, quan l'anxaneta ha fet l'aleta i ha desplegat la bandera del Mulla't: llavors ha començat el compte enrere pel tradicional salt simultani a l'aigua. Amb un entusiasme contagiós, desenes de persones s'han unit i han saltat a l'aigua alhora, mostrant el seu suport i solidaritat envers aquells que pateixen l'Esclerosi Múltiple. Els aplaudiments han creat una atmosfera plena d'emoció i esperança.

Aquest acte central del Mulla't per l'Esclerosi Múltiple ha demostrat contundentment la força de la comunitat i la determinació en la lluita contra aquesta malaltia. Ha estat una matinal inoblidable que ha congregat persones de tots els àmbits amb un objectiu comú: recaptar fons per a la investigació i millora de les condicions de vida dels afectats per l'Esclerosi Múltiple. A més dels dos actes també s'ha ofert una sessió d'aquagym i s'ha escoltat la veu de Begoña Matesanz, autora d'una cançó sobre l'esclerosi múltiple, malaltia que també pateix.  A l'acte també han assitsit, la delegade del Govern de la Generalitat, Laia Cañigueral; el segon tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Quim Ayats, així com la portaveu del PSC, Silvia Paneque, acompanyada d'altres representants socialistes. A més, s'ha afegit posteriorment l'alcalde de Girona, Lluc Salellas.

Un miller de gironins pateixen la malaltia

La solidaritat i el compromís han estat els autèntics protagonistes d'aquesta jornada arreu de Catalunya. Més de 500 piscines de Catalunya -75 de les quals de la demarcació de Girona- han participat de forma simultània al “Mulla’t” aquest any, una xifra que ha fet que l’esdeveniment torni a ser una festa multitudinària. Es calcula que a les comarques gironines hi ha gairebé un miler de persones que viuen amb esclerosi múltiple.