Els naturalistes exigeixen reduir les emissions de CO2 al nou equip de govern

L’associació es reuneix amb el regidor d’Acció Climàtica, Sergi Cot, i l’alcalde, Lluc Salellas, i posa sobre la taula deu mesures clau

La trobada entre els naturalistes i l’Ajuntament.

La trobada entre els naturalistes i l’Ajuntament. / Naturalistes Girona

Redacció

L’Associació de Naturalistes de Girona s'ha reunit aquest matí amb el nou equip de govern de l’Ajuntament per posar sobre la taula diferents punts que els preocupen de la ciutat. L’associació detalla que aquest tipus de trobada la fan cada vegada que l’equip de govern canvia. En aquest cas, els naturalistes s'han reunit amb el regidor d’Acció Climàtica, Sergi Cot, a qui li han exposat els deu punts claus que des de l’associació creuen que ha de treballar el nou govern. L’alcalde, Lluc Salellas, també ha estat present en la reunió de forma puntual.

En aquest cas, els naturalistes demanen a l’Ajuntament que es redueixin les emissions de CO₂ de la ciutat, portar a terme la transició energètica a tots els equipaments municipals o millorar la gestió i conservació dels espais naturals del municipi. També reclamen mantenir el cabal ecològic del riu Ter i augmentar la qualitat de les aigües dels rius, adoptar mesures d’estalvi d’aquesta, millora els sobreeixidors de les depuradores i la separació de les aigües pluvials i de les residuals.

Per altra banda, exigeixen renaturalitzar places i carrers de la ciutat per augmentar la biodiversitat i convertir-les en refugis climàtics, aconseguir una Girona cap al residu zero -millorant la recollida selectiva i fomentat el consum conscient en tots els àmbits- i augmentar els quilòmetres de carrils bici de la ciutat intercomunicant-los amb altres municipis. Per últim, també volen oferir activitats d’educació ambiental sobre l’entorn natural proper als centres educatius de la ciutat i que l’Ajuntament sigui una eina clau i útil per la ciutadania.

L’associació fa una valoració positiva d’aquesta trobada, ja que molts dels punts tractats són comuns entre naturalistes i Ajuntament. A través de Twitter, Lluc Salellas també explicava, referent a la trobada, que «ens tocarà mostrar que tenim capacitat de transformar la ciutat, també en clau ambiental i social».