Una pedalada solidària a la carretera dels Àngels per lluitar contra l’exclusió social

La Fundacio SERGI i Mou-te en Bici són els organitzadors de l’activitat que es farà el 30 de setembre

La presentació de l’esdeveniment ha estat aquest matí.

La presentació de l’esdeveniment ha estat aquest matí. / Fundació SERGI

Josep Coll

Josep Coll

La Fundació SERGI i Mou-te en Bici, juntament amb la Federació Catalana de Ciclisme i una desena d’empreses ciclistes de Girona, han unit forces per lluitar contra l’exclusió social. Ho faran pedalada solidària a la carretera dels Àngels el pròxim 30 de setembre, entre les vuit del matí i les quatre de la tarda, amb un repte anomenat «Everesting als Àngels». Els fons recollits amb l’esdeveniment es destinaran als projectes socials que desenvolupa la Fundació SERGI.

L’Everesting consisteix en escollir qualsevol turó a qualsevol part del món, i completant-ne, en una sola activitat, tantes ascensions com siguin necessàries fins a acumular 8.848 metres, l’alçada equivalent de l’Everest, el cim més alt del món. En el cas dels Àngels, s’ha de pujar fins a vint-i-dos cops. Tanmateix, la idea de la pedalada és fer-ho també «per un públic més familiar», ha detallat la tècnica de projectes de la Fundació SERGI, Èlia Llinàs

Per això, a part de poder assolir el repte de l’Everesting, pujant vint-i-dues vegades el cim dels Àngels, cosa «pensada per professionals», també s’han ideat altres reptes. En aquest cas també es podran fer dotze ascensions (Mont Blanc), sis (Pedraforca), res (Mare de Déu del Mont), dues (Rocacorba) i una (Àngels). La gràcia es que aquestes ascensions es fan de forma continuada, sense aturar. Cada pujada als Àngels són vint quilòmetres. Per tant, si es fan les vint-i-dues ascensions, s’arribarà a un total de 446 quilòmetres. «El repte és personal, no competitiu», ha recordat el president de Mou-te en Bici, Xavier Coromines.

Una iniciativa «interessant»

Serà la primera vegada que Mou-te en Bici faci una pedalada solidària. «Vam pensar que era interessant», va apuntar Coromines. També la idea de tallar la carretera dels Àngels durant un dia, una acció molt reivindicada per l'entitat ciclista, va ser un dels altres al·licients que els va animar a fer pedalada en aquest indret. La iniciativa va començar quan una membre de la Fundació SERGI «molt aficionada al ciclisme», Empar Vaqué, va donar la idea d’unir forces amb Mou-te amb Bici perquè les dues entitats «compartim la visió pel territori i la mobilitat sostenible», ha dit Èlia Llinàs. Llavors, va ser l’entitat ciclista que «va donar la idea de l’Everesting».

La previsió per aquesta primera edició de l’esdeveniment és que hi hagi «un centenar de persones inscrites», que també podran llogar bicicletes -elèctriques o normals- de la desena d’empreses ciclistes que també seran a l’acte. «La voluntat és que quedi com una cita en el calendari i es puguin fer més edicions», ha sentenciat Llinàs. El preu de la inscripció, que ja es pot fer a la pàgina web de Mou-te en Bici, és de vint euros. El mateix dia de l’acte serà de 25. Les sortides i campament base seran a Quart, a l’aparcament de Bicentury, una de les companyies que col·laboren amb el repte.