Un tram de cable avariat deixa milers de veïns de Salt i Girona sense llum

Endesa confirma que 905 clients s'han vist afectats i, sobretot, ha estat la zona de la Massana del municipi saltenc la que ha estat més perjudicada per uns talls elèctrics que van començar divendres i fins aquest migdia no s'han arreglat

Un grup electrogen ha permès als afectats tenir llum mentre Endesa treballava per restablir-la

SEls treballs per restablir l’electricitat, al passeig dels Països Catalans a Salt.

SEls treballs per restablir l’electricitat, al passeig dels Països Catalans a Salt. / MARC MARTI FONT

Josep Coll

Josep Coll

Milers de veïns de Salt i Girona han patit talls de llum al llarg del cap de setmana després que una avaria en un tram de cable subterrani afectés 905 clients d’Endesa. Els més perjudicats per l’avaria han estat els residents del barri de la Massana, al municipi saltenc, on van començar els talls de llum divendres a la nit. I és que el focus es trobava al passeig dels Països Catalans de Salt, al costat de l’Estació Jove. Endesa també ha confirmat que aquest migdia l’electricitat ja havia tornat a totes les llars afectades, tot i que haurà de continuar fent algunes tasques per acabar de solucionar els problemes per complet.

La companyia elèctrica ha explicat que l’avís per la falta d’electricitat es va donar diumenge cap a la una del migdia. Per això, es va instal·lar un grup electrogen per garantir que els veïns poguessin tenir llum a casa seva. Endesa també ha apuntat que l’avaria es va haver de solucionar en dues parts. La primera es va donar per finalitzada al voltant de dos quarts de vuit d'ahir al vespre, mentre que la segona part s'ha acabat de solucionar aquest matí.

El grup electrogen s'ha retirat. Aquest funcionava amb un camió situat al carrer de Miguel de Cervantes, molt a prop d’on aquest matí els operaris encara treballaven per restablir l’electricitat. En el moment d’impàs de retirar aquest transformador i restablir la llum per la línia habitual, hi va haver nous talls al sector de la Massana. En tot cas, pels volts del migdia ja estava solucionat el problema.

Aquests talls a Salt estan relacionats amb els que també es van patir ahir al barri de Santa Eugènia de Girona. A indrets cop la plaça del Barco o el carrer de Santa Eugènia la falta d’electricitat era visible ahir a la tarda. Diferents semàfors van quedar sense funcionar durant un temps. La zona de Girona que es va veure afectada pels talls de llum fa frontera amb Salt.

Endesa continua les tasques

Tot i que els talls de llum s’han donat per finalitzats, tant a Girona com a Salt, Endesa continuarà treballant per acabar de solucionar totalment l’avaria. I és que els clients tornen a tenir electricitat, però, encara hi ha una reparació pendent al centre de transformació. De fet, aquest migdia els operaris continuaven treballant en una rasa que s’havia obert per empalmar uns cables.

A més, també s’ha d’arreglar una de les dues línies que hi ha al centre de transformació i que alimenten les diferents llars. Una, funciona amb total normalitat i, per aquest motiu, els veïns tenen llum a casa seva sense la necessitat del grup electrogen. En canvi, una altra línia s’ha de reparar en els pròxims dies. Tanmateix, Endesa ha afirmat que aquesta reparació no repercutirà en més talls de llum, ja que hi ha una línia que està en funcionament.