Els Mossos d’Esquadra detenen en una mateixa nit els autors de dos robatoris amb força a Girona

Els delictes es van cometre en un domicili del carrer Bescanó, i en una farmàcia del Barri Vell

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu.

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu. / OSCAR BAYONA

Redacció

Durant la matinada del dimarts 25 els Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Girona van detenir tres homes i una dona d'entre 18 i 51 anys com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força en grau de temptativa. Van ser dos intents de robatoris, un en un domicili, pel qual els mossos van detenir una dona de 51 anys i un home de 44; i l'altre va ser en una farmàcia, pel qual van detenir a dos homes.

El primer fet va succeir poc després de la una de la matinada. Els Mossos van rebre un avís dels propietaris d'un habitatge del carrer Bescanó de Girona. Resulta que les víctimes es van aixecar a causa d'un soroll i van sorprendre un home aixecant la persiana de la finestra del seu dormitori. Gràcies a la descripció que van fer, els agents van localitzar els autors per la rodalia quan fugien amb un vehicle. Els mossos van detenir els ocupants, un home i una dona, per robatori amb força en grau de temptativa. En el terra del cotxe els policies van trobar una bossa plena d'eines que van intervenir, tal com dos trepants, unes alicates, un martell, cinc tornavisos, una escarpa, entre d'altres, destinades presumiblement per cometre el robatori.

Durant aquella mateixa nit, però al voltant de les quatre del matí, la policia va rebre un segon avis: s'havia activat l'alarma d'una farmàcia del Barri Vell de la ciutat. La col·laboració ciutadana va permetre que els mossos poguessin seguir el rastre dels autors, que els van localitzar amagats en un portal. Els Mossos els van detenir, també, per un robatori amb força. En aquesta ocasió els lladres havien forçat la persiana metàl·lica i havien entrat a l'establiment. Però, tot i que havien arrencat el calaix de la màquina enregistradora, no van agafar els bitllets de l'interior, només es van emportar les monedes.

Els detinguts, només un d'ells amb antecedents, van passar a disposició davant del jutjat en funcions de guàrdia de Girona.