El PSC considera insuficients els refugis climàtics de Girona

Lamenten que alguns dels espais anunciats no tinguin accés a aigua o àrees per descansar

El refugi dels soterranis de la Catedral.

El refugi dels soterranis de la Catedral. / MARC MARTI FONT

Redacció

El PSC de Girona considera insuficients el número de refugis climàtics que hi ha a la ciutat. Per una banda, celebren que els soterranis de la Catedral i diferents esglésies s’hagin afegit a la xarxa de refugis climàtics. Tanmateix, la regidora socialista Carla Aguilera lamenta que alguns dels espais «no ampliaran el seu horari, no estaran oberts els caps de setmana, ni el mes d'agost, tot i que hi hagi una activació per alerta de calor».

Al mateix temps, Aguilera explica que «els parcs a l'aire lliure, tot i que poden ser considerats eufemísticament refugis climàtics, a 40 graus a l'ombra, no poden donar aixopluc a ningú amb aquestes temperatures» i que alguns espais «no tenen punts d’accés a l’aigua o àrees de descans». La formació també creu que la distribució dels refugis climàtics no és equilibrada perquè els barris «pateixen unes condicions inadmissibles».

Així, els socialistes proposen altres mesures, com accés gratuït a les piscines municipals en hores de més calor per a tota la població, punts d’hidratació a la via pública o repartir aigua de forma gratuïta als busos urbans. «Aquestes mesures estan funcionant raonablement bé a municipis importants de Catalunya i de comarques gironines. Podem fer més i millor en aquest aspecte a la ciutat», conclou Aguilera.