Una canonada embussada fa que aparegui un gran bassal a la Devesa

Dijous matí hi havia una gran quantitat d'aigua i, tot i que ara ja no hi és, el problema no està arreglat

Operaris van treballar ahir en el bassal

Operaris van treballar ahir en el bassal / Associació de Veïns de la Devesa

Josep Coll

Josep Coll

El parc de la Devesa es va despertar ahir matí amb un gran bassal d’aigua. Pel que sembla, es va embussar una canonada que porta l’aigua al canal que dona la volta als jardins. En aquest cas, la canonada passa sota terra, pel passeig de la Sardana, mentre que l’aigua que circula per la séquia Monar és visible al costat del Camp de Mart i també als Jardins de la Devesa.

Sembla que la reixa que impedia l’acumulació de fulles i altres residus va quedar oberta, i això va fer que s’anés omplint d’aigua. De fet, els veïns de la zona afirmen que s’anava omplint de mica en mica. Tot i que ahir matí hi havia operaris intentant solucionar el problema, aquest no es va resoldre malgrat que va desaparèixer el gran bassal.

Per la seva banda, l’Ajuntament ha reduït al mínim l’aigua que arriba de la séquia Monar per evitar el gran bassal. Ara, està treballant per treure el tap, tot i que primer caldrà la inspecció amb càmera i després, en funció del que sigui necessari, s’hauran de contractar els serveis.