L'assassí de la dona del barri de Sant Narcís de Girona va simular trobar-se el cadàver abans de la confessió

L'home la va esperar al replà de l'escala, la va atacar quan va obrir la porta del pis, la va agredir sexualment, la va escanyar i li va robar les targetes bancàries.

L'edifici on es va cometre el crim.

L'edifici on es va cometre el crim. / Marc Martí

EFE

L'autor confés de l'assassinat masclista d'una dona de 27 anys al barri de Sant Narcís de Girona, amb qui havia mantingut una breu relació fa set anys i que havia llogat mesos enrere una habitació a casa seva, assetjava la víctima i va simular haver-se trobat el cadàver després d'anar a buscar-la en no rebre'n notícies.

Segons informen fonts properes al cas, el presumpte assassí, Toni M.T. de 29 anys, va conèixer la víctima, Carla F.G. a l'institut Santa Eugènia de la capital gironina fa una dècada i, set anys enrere, havien mantingut una relació durant uns mesos fins que ella en va iniciar una altra amb la seva parella actual.

Fa un any, la noia es va comprar un pis i, per poder assumir el pagament de la hipoteca de manera més folgada, va accedir a llogar-li una habitació al detingut, que durant aquells anys li havia enviat missatges.

L'home, que es troba a la presó provisional, coneixia els horaris de treball de la víctima com a recepcionista d'un cèntric hotel de Girona i, el dia del crim, la va esperar al replà de l'escala, la va atacar quan va obrir la porta del pis, la va agredir sexualment, la va escanyar i li va robar les targetes bancàries.

Les mateixes fonts detallen que, cap a les 22.30 hores del dia 26 de juliol passat, el presumpte assassí va acabar el seu torn a la pizzeria en què treballava, es va canviar de roba, es va posar una dessuadora amb caputxa, màscara i guants i va anar a forçar amb una targeta de crèdit el portal del número 11 del carrer Bilbao, al barri de Sant Narcís de Girona, on vivia la noia.

Es va amagar a l'escala a esperar que arribés la Carla, a qui la seva mare acompanyava fins al portal de l'edifici perquè feia poc que li havien intentat robar dues vegades, i els investigadors creuen que, quan va obrir la porta del pis, s'hi va abraonar.

Maten una dona de 27 anys a Girona

Maten una dona de 27 anys a Girona / Marc Martí

L'assassí la va tirar a terra, la va lligar, la va despullar, la va agredir sexualment i la va escanyar per, posteriorment, robar-li les targetes i el moneder i, per buscar-se una coartada, li va enviar un missatge al mòbil cap a la una de la matinada.

L'endemà al matí, es va presentar a la feina de la noia a l'hotel, on li van dir que no havia acudit i no havia avisat, una cosa rara en la jove.

L'ara empresonat va anar a buscar la mare de la Carla mostrant-se preocupat perquè no contestava al telèfon i no havia anat a treballar i li va demanar que l'acompanyés al pis, del qual sabia que ella tenia claus.

Tot i això, la mare, que segons les fonts consultades sabia que aquesta persona assetjava la seva filla, va pensar que ella l'havia evitat i s'havia amagat perquè no la veiés a l'hotel.

En veure que no convencia la dona, va tornar a l'immoble, li va explicar a la veïna del quart pis -la víctima vivia al tercer- que estava preocupat per la seva amiga, de la qual no en sabia res, i li va demanar que el deixés despenjar-se pel balcó.

Ja al domicili, va obrir la porta del balcó, va avisar els veïns que l'havia trobada morta i aquests van alertar emergències.

Els agents dels Mossos van començar a prendre declaració a Toni M.T., que va acabar confessant a un dels policies que "només volia robar les targetes i se n'hi havia anat de les mans".

El testimoni va passar a investigat i, durant la reconstrucció dels fets, va confessar que la va tirar a terra i la va portar a l'habitació després de practicar-li una maniobra d'estrangulament coneguda com a "matalleó".

Els resultats de l'autòpsia han confirmat la gran força que s'havia fet servir per estrangular la noia.

També va confessar que li va lligar les mans darrere de l'esquena, la va despullar i, en un primer moment, va dir que li havia tocat els pits, tot i que després va canviar la versió per assegurar que li va buscar el batec del cor.

Les fonts asseguren que el presumpte assassí estava obsessionat amb la noia i que, a finals de l'any passat, després d'uns mesos de compartir pis i en deixar ella clar que no volia tenir cap relació, ell va tornar a casa dels pares al barri de Santa Eugènia de Girona.

La causa és oberta pels delictes d'assassinat, robatori amb violència i agressió sexual sense penetració, en espera de conèixer els resultats de les anàlisis forenses.

L'advocat Carles Monguilod, que representa l'acusació particular en nom de la mare de la Carla, ha apuntat que, "amb aquests delictes, l'assassí confés es podria enfrontar a la màxima pena, la presó permanent revisable".

La mare de la víctima, que era filla única, ha assegurat que s'ha personat a la causa "perquè li caiguin els màxims anys possibles".