Crim masclista a Girona: Maten una dona de 27 anys en un pis del barri de Sant Narcís

Els Mossos d'Esquadra han detingut l'exparella de la víctima com a autor de l'assassinat

Eva Batlle

Eva Batlle

Crim masclista a Girona. Una dona de 27 anys ha estat assassinada a mans de la seva exparella, que ha estat detinguda després de confessar. Fonts de la investigació han explicat que el detingut i la noia havien mantingut una relació curta. També han indicat que el cadàver estava lligat i que la noia hauria mort escanyada.  La víctima va ser trobada en un pis del carrer Bilbao, al barri de Sant Narcís, on feia sis mesos que vivia.

Al voltant d’un quart de sis, els Mossos van rebre un avís on s’informava de la troballa d’un cadàver. Diverses dotacions policials s'han desplaçat al lloc dels fets, així com efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han confirmat la mort. Agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) han obert una investigació per esclarir els fets i identificar els autors.

L'Ajuntament de Girona ha condemnat el crim i ha convocat un minut de silenci per aquest divendres a les 11.30 h a la plaça del Vi. Mitja hora més tard, a les 12, l'Associació de Veïns de Sant Narcís també ha convocat una concentració davant el centre cívic del barri.

Maten una dona de 27 anys a Girona

Edifici on s'ha trobat la dona morta de 27 anys, al barri de Sant Narcís. / Marc Martí

Cinc crims entre març i juliol

El de Girona és el cinquè crim de l'any a les comarques gironines. El primer va tenir lloc a principis de març, el dia 10 es va trobar un home de 36 anys mort d'un tret al pit a Cantallops. Els Mossos tenen encara una investigació oberta pels fets i no han transcendit detencions. Aquest cas s'apunta que estaria relacionat amb el tràfic de drogues.

El mateix mòbil és el que s'apunta en el cas d'un home que van abandonar ferit de mort el dia 23 d'abril al matí a urgències de l'hospital Trueta de Girona. La víctima és d'origen albanès i té més de 30 anys. Fins al moment, no ha transcendit que hi hagi detinguts amb relació al cas, tot i que sí que s’ha identificat i pres declaració a la persona que va portar la víctima fins al Trueta.

L'altre crim és el que es va conèixer l'11 de maig però el crim seria del mes de març. Els Mossos d'Esquadra van informar de la detenció d'un home relacionat amb la mort violenta d'un altre home el març a Riudarenes. La víctima tenia 29 anys i el seu cos va ser localitzat a mitjans d'abril en una àrea boscosa de la localitat. Abans, el mes de març, se n'havia denunciat la desaparició al municipi i els Mossos van tenir clar que podia estar relacionada amb el crim organitzat. Una plantació de marihuana hauria estat el desencadenant d'aquesta mort. I és tant la víctima com l'homicida vigilaven el cultiu en una casa de la urbanització de Can Fornaca.

Fa només deu dies, un jove de 22 anys va matar el seu pare de 50 anys d'una ganivetada al seu domicili de Vilafant. La víctima era imam a Roses i l'agressor, amb antecedents de problemes mentals, ha acabat ingressat en un psiquiàtric per ordre del jutge.