Comencen a retirar un barracó de l’escola d’Aiguaviva davant el malestar de les famílies

L’actuació, que porta a terme Educació, s’ha iniciat sense llicència, que no arribarà fins dimarts

El barracó que es retirarà en els pròxims dies

El barracó que es retirarà en els pròxims dies / DDG

Josep Coll

Josep Coll

El Departament d’Educació, per mitjà d’una empresa subcontractada, ha començat els treballs per retirar un barracó que hi ha a l’escola Vilademany d’Aiguaviva. Tot això, davant l’oposició de les famílies, que creuen que això perjudicarà els seus fills perquè obligarà a l’escola que els alumnes de diferents edats hagin de compartir el mateix lloc per fer classe. De fet, es va demanar a Educació que es retirés aquest barracó el pròxim any, abans del curs 2024-2025, perquè l’escola pogués preparar millor els altres espais on es fan classe, cosa que havia demanat explícitament el centre per poder treballar millor. En tot cas, Educació ha decidit retirar el mòdul.

Un dels pares explica que els treballs van començar dijous i van consistir a repicar la part del voltant del barracó per poder-lo retir. Tot i així explica que s’ha fet «de forma il·legal» i ha entrat una denúncia a Inspecció de Treball i una altra a l’Ajuntament d’Aiguaviva on exposa que l’empresa subcontractada no disposa de llicència d’obres ni tampoc compleix la llei de subcontractació, entre d’altres. També detalla que el mòdul retirat té un valor d’uns 35.000 euros i que es portarà a Tarragona, on serà desballestat. 

Educació explica que «l’enretirada del mòdul està seguint el procediment pertinent i aquesta actuació ja s’havia tractat tant amb l’Ajuntament com amb la direcció del centre». Tanmateix, aquestes obres han començat sense llicència. L’alcalde d’Aiguaviva, Josep Pinsach, explica que la llicència no arribarà fins dimarts. També confirma que «hem defensat la causa fins on hem pogut», però finalment el mòdul es retirarà.