Adéu a «la cantonada més florida» de Girona després de tretze anys

L’edifici on s’ubica Flor a punt s’ha venut i la propietària, Àngels Artigas, ja no ha pogut renovar el contracte de lloguer que tenia fins ara

Demà se celebra la festa de comiat de la floristeria amb la música de Nicole Brown i Albert Huguet

Angels Artigas fa uns anys al local Flor a punt

Angels Artigas fa uns anys al local Flor a punt / Instagram Flor a punt

Josep Coll

Josep Coll

Ubicada a una cantonada de la plaça del Vi de Girona, Flor a punt ha estat durant més de deu anys un local icònic de la ciutat. Ha aparegut en més d’un espot publicitari i s’ha convertit en «la cantonada més florida» de Girona, com l’anomena la seva propietària, Àngels Artigas. Ara, però, aquest racó situat al número 5 de la plaça del Vi ja no es podrà veure més, i és que la floristeria ha abaixat la persiana després de tretze anys.

El motiu principal pel qual Flor a punt ha de tancar és perquè s’ha venut l’edifici on estava ubicada la floristeria, tant els baixos comercials com les plantes superiors. «Ja no m’han renovat el contracte de lloguer», explica Artigas, que va inaugurar l’establiment el 2010. A part, però, també apunta que «ha costat molt remuntar» després de la pandèmia perquè els «hàbits de la gent han canviat».

«El petit comerç està amenaçat de mort», lamenta Artigas i afegeix que «no es pot competir amb els grans», no només «en el meu sector, sinó en tots en general». Artigas també explica que sempre ha treballat sola a la floristeria. Només va fer contracte a una noia que hi havia fet pràctiques, però va ser just abans de la pandèmia, que ho va canviar tot. La propietària de Flors a punts també lamenta que «no he tingut cap mena d’ajuda», i és que «els autònoms ho tenim una mica pelut».

«Un racó especial»

Tot i que ara ha deixat Flors a punt, Àngels Artigas sempre recordarà el local com «un raconet especial». «Era un lloc petit i amb molt d’encant», afegeix. De fet, antigament, l’establiment havia estat una barberia i ella en va voler conservar l’essència sense «tocar-ho massa». És per això que encara avui, a la porta del local, es poden observar els típics colors blanc, blau i vermell que identifiquen moltes barberies arreu del món.

Artigas considera que aquests tretze anys com a propietària de Flors a punt han estat «una bona experiència» i treballar al Barri Vell «és gratificant». Tot i així, també creu que «la plaça ha canviat moltíssim» amb el pas del temps. I és que en els últims anys ha vist com les coses han anat canviant. Quan va engegar el negoci «passava molta gent que anava a l’Ajuntament a fer tràmits, però ara es fa tot en línia», apunta. A part, destaca que ara «molts clients encarreguen per telèfon».

Festa de comiat

Flor a punt ja ha tancat definitivament. Tot i així, Àngels Artigas vol acomiadar-se de la floristeria com cal i, per això, demà celebrarà una festa de comiat que ha batejat com «acomiadament a la cantonada més florida». Serà a partir de les set de la tarda que es farà aquesta festa, que comptarà amb l’actuació musical de Nicole Brown i Albert Huguet. Així, «acabem amb alegria», destaca Artigas.

La fins ara propietària del local continuarà dins el món de les flors, com havia fet abans d’obrir la floristeria. És la seva passió. Ha exercit de mestra i coordinadora de l’Escola d’Art Floral de Catalunya a Girona i de l’Escola Capacitació Agrària i Forestal. També ha estat durant molts anys dins l’organització de Temps de Flors i adjunta de direcció al Festival Internacional de Land Art.

«Continuaré fent el que feia fins ara», diu Artigas. Així, seguirà en l’organització de l’Escola d’Art Floral de Catalunya a Girona, on fins ara havia «combinat» classes i tallers amb la feina a la floristeria, i no seria d’estranyar que fos en alguna exposició de Temps de Flors en les pròximes edicions. A més, amb altres persones, també està involucrada en l’Escola Jardins de la Devesa.

Subscriu-te per seguir llegint