Girona es prepara per acollir la desena edició de la Cursa de la Dona

La sortida serà el 8 d'octubre a les 10 hores al passeig de la Devesa

La sortida de la Cursa de la Dona de l'any 2022.

La sortida de la Cursa de la Dona de l'any 2022. / David Aparicio

Redacció

La ciutat de Girona es prepara per acollir una nova edició de la Cursa de la Dona, organitzada per Esports Parra. La sortida serà el 8 d'octubre a les 10 hores al passeig de la Devesa. Enguany, a més a més, l'activitat arriba a la seva desena edició. Des de l'organització subratllen aquesta efemèride i destaquen la importància d'una cursa que, a poc a poc, s'ha convertit en un esdeveniment de referència a la ciutat de Girona. Tots els detalls sobre els entrenaments, les inscripcions i les xerrades informatives es poden consultar a la pàgina web: www.cursadeladonagirona.com.

"Si mirem enrere, en començar a organitzar aquesta cursa no esperàvem que ja en la primera edició la Cursa de la Dona tingués l'èxit i la resposta de les dones i que arribés a superar el miler d'inscrites, una xifra habitual en curses mixtes destacades a la ciutat. Però el que segur que no esperàvem és que aquell èxit quedés tan aviat en evidència. I és el que ha anat succeint en la resta d'edicions. La cursa ha trencat qualsevol esquema, deixant aquesta cursa com la més multitudinària i sorollosa de totes les que durant tants anys s'han disputat a Girona", explica Patrícia Parra.

Des de l'organització subratllen que "la cursa és el més popular possible, sense cronometratge i combinant un recorregut de 5 km per les corredores i per les caminants. Les dues primeres edicions sortien del carrer Migdia, davant de la botiga d'Esports Parra, i se celebrava el final de festa a la plaça Salvador Espriu. Però se'ns va quedar petit i ens vam traslladar a la Devesa. La sortida i l'arribada es fa al passeig de la Sardana. I el final de festa a la Copa, un escenari de primera amb la Catedral i Sant Fèlix de fons".

Les xifres parlen per si soles: l'any 2013 el nombre de persones inscrites era de 1.100, mentre que en l'edició prepandèmia es va arribar a les 7.500 participants.

Cursa de la Dona 2022.

Cursa de la Dona 2022. / David Aparicio

Entrenaments previs

Durant les 10 setmanes prèvies a la cursa, es porten a terme amb molt d'èxit, uns entrenaments preparatoris que també han deixat en evidència qualsevol convocatòria a nivell nacional. Fins a 400 dones es concentren cada dimecres a un dels punts per excel·lència de la ciutat, la zona de la Devesa i els voltants del Pavelló de Fontajau. Uns entrenaments dirigits pels Special Trainners: amb la Laura Garcia i amb en Xavier Avellana, que són part dels fundadors de la cursa junt amb l’equip d’Esports Parra.

Des de l'organització de la cursa, no tenen res més que paraules d'agraiment a tota la gent que ha convertit una idea en una realitat d'èxits inesperables: "Volem agrair i felicitar a totes les participants que han participat durant aquests anys a la cursa. Feu un homenatge a l'esport, però sobretot al vessant que més ens agrada: participatiu, social, solidari i al més alegre. A més d’omplir Girona com mai s’ha vist, demostreu que l’esport es pot viure d'una manera diferent. I aquest èxit és només vostre. Moltes felicitats!"

Finalment, des de l'entitat també fan una menció especial als entrenadors que fan aquesta tasca de preparació durant les setmanes prèvies. "Volem fer una menció especial als Trainers. Són una part fonamental d'aquesta cursa i els primers a transmetre aquests valors. Des del primer entrenament fins a travessar la meta, ens han acompanyat i motivat amb la seva dedicació i tota l'energia. Ells posen la màgia en aquesta cursa. També hem de recordar a tots els patrocinadors i col·laboradors que han contribuït a fer aquest somni possible. L'Atletisme Girona per ser-hi sempre col·laborant durant el circuit. La Fundació Els Joncs que cada any col·laboren amb la preparació dels welcome packs. I, per últim, a tots els voluntaris, que ofereixen la seva ajuda i treballen sempre amb el somriure a la cara. Gràcies a tots".

Tot a punt pel 8 d'octubre

La cursa d'aquest any 2023, la del desè aniversari, ho té tot per ser memorable. A nivell de premis, hi haurà el clàssic concurs de disfresses. Per les participants en el concurs de disfresses cal fer la inscripció on hi haurà un photocall. També seran premiades la participant més jove i la més veterana. I també hi haurà un premi en material esportiu gentilesa de Base a les tres vencedores: serà un xec de 500€, 350€ i 250€, respectivament.

Aquest any l'organització ha preparat una xerrada sobre el sòl pelvià i els hipopressius a càrrec del Coplef (Col·legi de professionals de l'activitat física i l'esport).