Campanya de salut mental als patis dels Instituts del Gironès

Des de l’octubre fins al maig vinent set instituts del Gironès rebran informació sobre trastorns i diversitat funcional

Façana de l'Institut de Cerlà, un dels que acollirà la campanya.

Façana de l'Institut de Cerlà, un dels que acollirà la campanya. / ANIOL RESCLOSA/ARXIU

Redacció

Els Consells comarcals de La Selva i el Gironès han iniciat la campanya«Cap Caos al Cap» per conscienciar els joves de la importància de la salut mental i per detectar possibles casos per donar-los eines i atenció. Des del mes d’octubre fins al maig de l’any vinent diversos dinamitzadors de joventut informaran els joves sobre qüestions relacionades amb la salut mental, la diversitat funcional, l’alimentació saludable i els trastorns de la conducta alimentària, entre d’altres, als patis dels Instituts de Sarrià de Ter, Celrà, Vilablareix, Llagostera i Cassà de la Selva. En total hi participaran set instituts del Gironès i 24 municipis de la comarca. 

Segons la consellera de joventut del Consell del Gironès, Anna Coll, «el primer pas per parlar de salut mental entre el nostre jovent és donar visibilitat per poder oferir les eines i els recursos que necessiten.

«Ocell de foc» és un projecte de la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. A més, hi ha diverses entitats i administracions implicades, entre les quals la Fundació Sergi, l’Ajuntament de Salt i la Universitat de Girona.