La I Nit de la Salut Mental reuneix més de 200 empresaris gironins

La fundació Drissa, organitzadora de l’acte,va guardonar l’Insitut d’Assistència Sanitària

Un moment de la primera Nit de la salut mental.

Un moment de la primera Nit de la salut mental. / Rafa Bosch

Redacció

Més de dues-centes persones representants del sector empresarial de les comarques gironines van assistir divendres a la nit al Castell de Sant Gregori a la Primera Nit de la Salut Mental organitzada per la Fundació Drissa en el marc dels actes commemoratius del Dia Mundial de la Salut Mental. Drissa, que presideix Max Marcó, va guardonar en aquesta primeraedició de la trobada l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS).

Durant l’acte va haver-hi diferents intervencions per posar en relleu la importància de les accions per assolir el benestar dels treballadors i el compromís empresarial i professional necessari per aconseguir un canvi. Com la importància d’un ambient laboral saludable; posar l’accent en la salut mental en els joves; que un benestar laboral és fonamental per contribuir a l’objectiu empresarial; o la importància de la feina més enllà de ser el mitjà per cobrir les necessitats bàsiques, ja que segons el director de Salut Mental de l’Institut d’Assistència Sanitària, Claudi Camps, «està demostrat que el treball ens fa sentir útils i omple la nostra contribució a un objectiu».

Al final de la nit la Fundació Drissa va guardonar a l’Institut d’Assistència Sanitària en aquesta primera edició, «en reconeixement a l’impuls de la creació de Drissa i a la seva contribució sostinguda a la missió de l’entitat». El president de l’IAS, Martí Masferrer, va recollir el guardó, una obra de l’artista Xus Ferrusola. Masferrer va fer un recorregut dels avenços i retrocessos històrics de l’atenció a la salut mental. Va destacar la creació de Drissa a l’any 1999 «des del convenciment que el treball era una eina terapèutica per a les persones amb un problema de salut mental».