El concert de Tots Sants del Cor Maragall estarà dedicat a Iris Martí

Es farà a l'Auditori i girarà entorn del problema del canvi climàtic i tindrà un record per la jove del Cor que va morir atropellada quan anava en bicicleta

Cartell del concert UN Í SON del Cor Maragall.

Cartell del concert UN Í SON del Cor Maragall. / Cor Maragall

Redacció

El Cor Maragall actuarà com és habitual a la Sala Xavier Montsalvatge de l’Auditori de Girona el dia de Tots Sants, dins de la programació de les Fires de Girona. Enguany el concert serà a les sis de la tarda. El concert UN-Í-SON estarà inspirat per la problemàtica del canvi climàtic i estarà dedicat a Iris Martí i Pujolràs, la jove membre del Cor i que va morir, quan anava per un carril bici del barri de la Devesa, envestida per un cotxe que es va saltar una prioritat de pas.

En el concert, el Cor Maragall, vol mostrar la bellesa de la natura mitjançant els quatre elements: aire, terra, aigua i foc/llum. Salvi de Castro serà el presentador del concert, un druida que amb una fórmula màgica farà prendre consciència de la gravetat del moment i de la necessitat de protegir el planeta. La diversitat de les obres interpretades facilitarà l’aproximació a realitats diverses, temporals i geogràfiques, i posarà en relleu la necessitat d’un canvi profund de la relació entre la humanitat i el planeta.

El mot UN-Í-SON vol definir la unitat entre la humanitat i el planeta. Un planeta que els humans hem malmenat i que, "entre tots, sense discrepàncies, hem de salvar per al bé, per a la felicitat i benestar de les generacions futures", exposen des del Cor.

Com a preparació per al concert el Cor Maragall, aquest estiu, ha promogut a les seves xarxes la implicació de la ciutadania en la protecció del medi ambient i la conservació de la natura amb la supressió d’envasos de plàstic, mitjançant la campanya #unviatgersostenible.

Un homenatge

El concert UN-Í-SON serà dedicat a l’Iris Martí i Pujolràs, membre del Cor que va morir en un accident quan, en una cruïlla, un cotxe envestí la seva bicicleta. Per aquest motiu també participaran al concert la Coral Xàntica, dirigida per Sara Pujolràs, i el Cor de Cambra de la Diputació de Girona, dirigit per Isabel Mantecón, cors en què Iris Martí i Pujolràs també cantava. Les interpretacions de les obres del concert seran acompanyades pels pianistes Maria Àngels Pardàs i Joan Sadurní.

També cal esmentar la col·laboració de la cantant, pianista i compositora Glòria Garcés amb un solo a La calma de la mar.

Pacificació del trànsit

El Cor Maragall ha volgut indicar que se suma a la crida a l’adopció de mesures adequades per a la pacificació del trànsit a la ciutat i amb els seus cants "alçarà un clam per reclamar justícia".

A la sortida del concert el públic podrà fer una aportació en concepte de taquilla inversa o preu emocional.