Un jove fa destrosses en cotxes i crema contenidors a l'Eixample de Girona

La Policia Municipal l'ha detingut diverses vegades i intenta trobar una solució judicial perquè el delinqüent reincident no surti l'endemà dels fets al carrer

Així actuava el jove que ha destrossat vehicles a l'Eixample de Girona

DdG

Eva Batlle

Eva Batlle

Els veïns del carrer Francesc Ciurana del barri l'Eixample de Girona viuen una situació insostenible. Un jove de 21 anys dia sí, dia no està provocant destrosses en vehicles de la zona i fins i tot ha cremat contenidors.

La Policia Municipal de Gironal’ha detingut dues vegades però ha ocasionat més fets en les darreres setmanes. El noi es lamenten els veïns, l’endemà de ser arrestat torna al carrer i reincideix.  En un dels casos fins i tot va ferir un persona.

La darrera detenció es va fer aquest dimarts i va ser de nou per un delicte de danys, va fer destrosses en vehicles i va cremar contenidors. Va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte de danys.

Des de la Policia Municipal asseguren que estan mirant judicialment què es pot fer contra aquest individu que és multireincident perquè no torni a passar, indiquen fonts municipals. El que sol succeir és que el noi és derivat a l'hospital psiquiàtric de Salt i després passar a disposició judicial, queda lliure. 

Amb els fills al cotxe

Un dels casos més greus és el que va patir una veïna de la ciutat aquest diumenge, aquesta anava amb el cotxe i a dins hi portava els seus dos fills de 10 i 5 anys. Eren cap a un quart de cinc de la tarda i va disposar-se a aparcar el cotxe al carrer Francesc Ciurana. En el moment d'estacionar, un noi -l’arrestat- que viu al mateix carrer se li va acostar amb una barra de ferro i va començar a fer cops al vidre davanter del vehicle fins a trencar-lo. La dona, explica que espantada perquè hi duia a més els seus nens, va agafar el cotxe i va fugir del lloc.

Davant dels fets va presentar denúncia pels danys a la Policia Municipal de Girona, unes destrosses ben presents al seu cotxe que va acabar amb el vidre de davant trencat.

En el mateix moment de la denúncia es va trobar dues persones més a comissaria, els quals també denunciaven els mateixos danys, però en el seu cas, quan ja tenien el cotxe aparcat. Totes les destrosses havien estat obra del mateix jove. En total aquella tarda va causar danys en tres vehicles.

La Policia Municipal de Girona de la seva banda va poder detenir a l’individu perquè havia rebut trucades de veïns informant que un noi colpejava vehicles estacionats amb un pal de ferro. Això va ser succeir cap a un quart de cinc de la tarda i els agents van anar al lloc dels fets i van arrestar-lo com a presumpte autor d’un delicte de danys.

El jove que té nombrosos antecedents policials va ser traslladat al metge per curar-li les ferides que presentava pels cops que havia donat als vehicles i posteriorment, el van derivar a l’hospital psiquiàtric de Salt a on va ser tractat. Un cop donat d'alta va ser traslladat a les dependències policials i va passar a disposició del jutge, quedant lliure. 

Reincident

Aquesta setmana va tornar a actuar i novament va fer destrosses en vehicles aparcats i també va cremar algun contenidor novament entre dilluns i dimarts al carrer Francesc Ciurana i el carrer de la Creu.

La Policia Municipal el va arrestar de nou aquest dimarts per danys després que l’enxampessin gràcies a la col·laboració ciutadana quan encara fumejava un contenidor. L’incendi de contenidors va ser al carrer de la Creu cap a dos quarts de dotze de la nit i només va necessitar-se una dotació dels Bombers per apagar-lo.

Aquest matí l'alcalde de Girona, Lluc Salellas ha fet un tuit en referència als fets:

Subscriu-te per seguir llegint