PSC i PP denuncien que les ordenances fiscals de Girona pel 2024 són irregulars

Els dos grups municipals alerten que els informes no estan conclosos

L'Ajuntament confirma que tindran els informes complets abans del ple de dijous

La taxa d'escombraries s'apujarà un 25,87%.

La taxa d'escombraries s'apujarà un 25,87%. / ANIOL RESCLOSA

Josep Coll

Josep Coll

El PSC i el PP de Girona avisen que les ordenances fiscals pel 2024 que s'han d'aprovar en el ple municipal de demà són irregulars. Les dues formacions polítiques detellen que les els que manca documentació a l'informe de la Comissió Informativa i, per això, no poden exercir el vot amb total coneixement. Les ordenances fiscals proposen apujar un 25,87% la taxa d'escombraries i un 3,6% l'IBI a Girona. Tot i així, l'Ajuntament de Girona confirma que tindrà tots els informes complets abans del ple de dijous.

Per una banda, els socialistes afirmen haver detectat irregularitats en la pujada de taxes, especialment en la d'escombraries. Per això, han presentat un recurs de reposició perquè alguns expedients inclosos a l'ordre del dia de la comissió inforamtiva que es va celebrar el passat 19 d'octubre no estaven conclosos. La regidora del PSC, Bea Esporrín explica que és «essencial assegurar la transparència i el dret de participació política en la presa de decisions de l'Ajuntament de Girona. Hem interposat aquest recurs per garantir que les pràctiques democràtiques siguin respectades i per assegurar que els regidors tinguin accés a la informació necessària per a l'exercici efectiu de les seves funcions».

A més, Esporrín explica que «si no disposem de tota la informació, no podem prendre decisions fonamentades. Aquesta opacitat del tripartit de Salellas, no només dificulta la nostra feina com a regidors i regidores, també mina la confiança dels gironins i gironines a les institucions locals. Hem de pensar amb la ciutadania que espera dels seus representants decisions que els beneficiïn. Això és impossible sense tenir detallada la informació per entendre els assumptes que afecten la gent en negatiu».

Per altra banda, els populars han advertit que les ordenances fiscals seran «nul·les» perquè el projecte no incorpora el preceptiu informa del secretari municipal donant el vistiplau a l'increment. seran «El secretari ha demanat informació a l'equip de govern per poder emetre el seu informe a favor o en contra d'aquest increment i sense aquest informe és absurd votar», diu el portaveu del PP, Jaume Veray. En tot cas, explica que votarà en contra perquè «suposen una pujada d'impostos generalitzada amb partides que s'incrementen fins a un 25,87% en el cas de les escombraries».