La biblioteca de la Casa de Cultura de Girona tindrà «balanç d’energia zero»

S’ha iniciat el tràmit per redactar el projecte d’instal·lacions sostenibles

Els llibres, dins de caixes, abandonant la biblioteca fa anys, per les obres.

Els llibres, dins de caixes, abandonant la biblioteca fa anys, per les obres. / Aniol Resclosa / Arxiu

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Ajuntament de Girona ha iniciat els tràmits per encarregar la redacció del projecte d’instal·lacions de la futura nova biblioteca de la Casa de Cultura on s’hi especificarà el rendiment energètic, subministraments, electricitat, ascensors i de protecció contra inclemències, entre d’altres.

La finalitat és considerar la nova biblioteca com un edifici amb un «balanç d’energia zero» o el més proper a zero, segons les característiques singulars de l’edifici. Això vol dir aconseguir fer disminuir la demanda d’energia, implementar l’autoconsum energètic i seguir criteris de rehabilitació eficients i sostenibles.

El projecte requereix d’una contractació externa per uns 14.000 euros perquè l’Ajuntament no té especialistes i s’incorporarà al projecte global dels Serveis d’Urbanisme municipals per adequar l’antiga biblioteca com a nova biblioteca municipal.

El calendari

Aquest nou pas, evidencia, segons el tinent d’alcaldia de Cultura, Quim Ayats, que s’està complint el calendari que faria que la biblioteca obrís a finals del 2025 amb una inversió de d’1,6 milions, dels quals un milió aniran a càrrec de l’Estat i la resta de l’Ajuntament.

La biblioteca va tancar el setembre de 2013, per fer-hi unes obres que, inicialment no havien de durar massa. Les reformes però, van topar amb restes arqueològiques. Posteriorment hi va haver discrepàncies entre administracions per fer compatibles els usos de l’edifici. Al seu lloc hi ha un punt de lectura amb pocs llibres i amb un horari limitat.

Subscriu-te per seguir llegint