«Un diari que acostuma a no callar allò que pensa és molt benvingut»

Lluc Salellas, Laia Cañigueral i Miquel Noguer destaquen el paper de la premsa local  

Aitor Moll reivindica el model de proximitat i d’arrelament al territori que representa Diari de Girona

Aitor Moll, conseller delegat de Prensa Ibérica

Aitor Moll, conseller delegat de Prensa Ibérica / Aniol Resclosa

Oriol Puig Tomàs

Oriol Puig Tomàs

Les autoritats presents a la gala dels Premis Diari de Girona van celebrar ahir la consolidació d’uns guardons que destaquen el talent local al mateix temps que van reivindicar la importància de comptar amb una premsa local potent que tracti la realitat quotidiana dels municipis i ciutats.

Lluc Salellas, alcalde de Girona

Lluc Salellas, alcalde de Girona / Aniol Resclosa

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas, va assegurar que «en moments marcats per l’auge de intel·ligència artificial i del control que intenten exercir grans empreses multinacionals, un diari local i el periodisme de proximitat és més necessari que mai». En aquest sentit va destacar un mitjà com Diari de Girona, «que no acostuma a callar allò que pensa, és molt benvingut, fins i tot quan diu allò que no t’agradaria que diguessin».

Laia Cañigueral, delegada de la Generalitat a Girona

Laia Cañigueral, delegada de la Generalitat a Girona / Marc Martí

La delegada territorial del Govern de la Generalitat, Laia Cañigueral, va agrair la feina dels periodistes que fan possible les edicions impresa i digital del Diari de Girona, «posen el focus en qüestions que ens afecten: no hem de perdre la mirada global, però tenint molt present el que passa a casa (...) és un diari de referència». També va reivindicar la necessitat de reconèixer el talent local gràcies als premis que atorga aquest mitjà: «els guardons ajuden a visualitzar referents que són necessaris per inspirar les generacions més joves», va assegurar.

Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona

Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona / Marc Martí

De la seva banda, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va agrair la tasca de tots els premiats al llarg de la seva trajectòria perquè «han contribuït a fer de les comarques gironines un lloc millor i a projectar el nostre territori a nivell internacional». Així mateix va agrair la tasca de Diari de Girona com a «mitjà compromès amb el territori, que explica el que passa als carrers dels nostres pobles i ciutats».

Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats i president del jurat dels Premis Diari de Girona, no va poder ser a la gala, però va fer arribar un vídeo destacant els mèrits dels guardonats, com a referents globals. 

De la seva banda, Aitor Moll, conseller delegat de Prensa Ibérica, empresa editora de Diari de Girona, va celebrar la consolidació dels premis que volen reconèixer «persones, entitats i empreses que destaquen al nostre territori pel seu talent, la seva bona feina envers la societat, el seu esperit emprenedor, la seva projecció més enllà de les nostres comarques o simplement perquè són un referent que ens serveix d’exemple». Moll va destacar que Diari de Girona «és un diari plural que dona veu a tots els que tinguin alguna cosa dir, que treballa per informar de manera rigurosa de les coses petites i grans que interessen als seus lectors i que intenta arribar fins a l’últim racó perquè tothom el pugui sentir una mica seu». «Un diari és part fonamental d’una comunitat, és la seva veu, és l’eina que vertebra el seu territori», va dir Moll.

El director de Diari de Girona, Josep Callol, va celebrar la bona acollida que havien tingut els premis. També va recordar que el diari celebrarà l’any vinent el 135 aniversari de la seva fundació amb la voluntat de seguir fent periodisme i d’explicar històries als seus lectors.