Girona consolida el voluntariat amb una nova jornada al carrer

La Fira d’Entitats Voluntàries aplega divuit associacions al llarg de tot el dia a plaça Catalunya

Al llarg de la jornada es van programar diferents activitats, com un vermut musical o una «dance party»

Les entitats es van instal·lar tot el dia a plaça Catalunya.

Les entitats es van instal·lar tot el dia a plaça Catalunya. / Marc Martí Font

Josep Coll

Josep Coll

La plaça Catalunya de Girona va acollir durant tot aquest dissabte una nova edició de la Fira d’Entitats Girona Voluntària. Hi van participar un total de divuit associacions, entre elles Girona Voluntària, l’encarregada d’organitzar l’esdeveniment i que va donar informació sobre el gran recapte d’aliments que es va fer entre divendres i ahir.

Les altres entitats eren: Associació de donants de sang de Girona, Unitat de compromís i orientació professional de la UdG, multidicapacitats, Associació la Sorellona, ACIEBG-Bombers amb causa, Fundació Ramon Noguera, GEiEG, Fundació Support, Grup Mifas, Fundació Oncolliga, Xarxa Gatera de Girona, Òmnium Gironès, Associació gironina de Parkinson, Valentes i acompanyades, Projecte Lola, Ateneu d’acció cultural i Plataforma per la llengua, i Mou-te en bici. Com a curiositat, l’alcalde, Lluc Salellas, va pujar per primera vegada sobre un tàndem. Ho va fer amb un elèctric juntament amb el president de Mou-te en Bici, Xavier Corominas.

A part, es van programar diferents activitats mentre els voluntaris es dedicaven a informar sobre les seves tasques a les persones que es van aproximar a plaça Catalunya. Durant el matí hi va haver la signatura del Conveni de col·laboració entre la UdG i Girona Voluntària i es va fer un vermut musical amb els alumnes de l’Escola de Música Sol de Solfa. Al migdia es van fer entrevistes en directe i a la tarda es va celebrar una dance party amb Pau Morales&Co, on gran i petits van poder ballar i cantar. La jornada va acabar amb un concert a càrrec de Buena Onda. A més, durant tot el dia hi va haver servei de bar i creperia