Carrer Cardenal Margarit: can càrrega i descàrrega i encàrrecs a sobre la vorera

Un grup de veïns reclama, des de fa temps, mesures contundents perquè els transportistes i els ciutadans deixin lliure el lloc de pas dels vianants

L’Ajuntament admet que existeix la problemàtica i que farà passar «més sovint» la policia

Cotxes a cada vorera

Cotxes a cada vorera / DdG

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Un grup nombrós de veïns del carrer del Cardenal Joan Margarit de Girona reclama, des de fa anys, mesures contundents per evitar que les voreres estiguin envaïdes per vehicles de transportistes i de ciutadans que fan càrrega o descàrrega o que hi estacionen per anar a fer alguns encàrrecs. Els residents han fet recollides de firmes, han entrat queixes per escrit a l’Ajuntament i han participat reunions amb representants municipals, per tal de trobar una solució. Expliquen que permanentment tenen la vorera inhabilitada pels vehicles i que han de caminar per la calçada amb el perill de ser atropellats. Exposen que han demanat pilones per evitar els aparcaments indiscriminats i que passen por al sortir de casa per temor a ser atropellats per un dels vehicles que està aparcant o que ha de passar per sobre la vorera per esquivar-ne un altre de mal aparcat. De fet, assenyalen que molts dels rètols dels establiments han acabat danyats pel cop d’algun camió. I que alguns cops, els vehicles queden tan arran de porta que pràcticament no poden sortir de casa. Admeten que la policia municipal passa pel carrer però que els incompliments es produeixen a tota hora i que, òbviament, els agents no poden estar, constantment, controlant els aparcaments en aquest carrer. Tot plegat es va agreujar amb la reforma del carrer, a finals del 2019, quan es va anivellar la calçada i la vorera en una sola plataforma.

Des de l’Ajuntament, de fet, s’ha admès a consultes del Diari de Girona, que es té coneixement de la problemàtica i que «es demanarà als i les agents que hi passin més sovint per garantir que no hi ha cotxes mal aparcats o estacionats». En aquest sentit, s’exposa que l’Ajuntament «té com a prioritat garantir una ciutat accessible per a tothom i que prioritzi sobretot la mobilitat a peu o en vehicles no contaminants». En aquest aspecte, indica que «la Policia Municipal té l’encàrrec de fer complir l’ordenança de circulació i per tant de garantir que es respectin els espais dedicats a les persones vianants». Sobre la demanda de pilones dels veïns, en una carta de l’Ajuntament, s’explica que no es vol limitar una vorera petita amb aquests elements per un factor normatiu. Els veïns però deixen clar que «és millor tenir una vorera mal aparcada que no ser atropellats».

Subscriu-te per seguir llegint