El CSIF denuncia que part dels funcionaris de l'Estat a Girona treballen a 15 graus perquè no funciona la calefacció

Critica la situació que viu l'edifici de serveis comuns i reclama que se solucioni "immediatament"

La seu d'estrangeria on el CSIF denuncia la problemàtica

La seu d'estrangeria on el CSIF denuncia la problemàtica / ANIOL RESCLOSA

ACN

El sindicat CSIF denuncia que part dels funcionaris de l'Estat a Girona treballen a 15 graus perquè no funciona la calefacció. En un escrit, asseguren que no s'han engegat els radiadors a l'edifici de serveis comuns, on hi ha Agricultura i Estrangeria, i que el personal està sotmès "a un fred insuportable". "A més, aquest edifici és antic i amb molts corrents, cosa que fa que la sensació tèrmica encara sigui menor", hi afegeix el sindicat. Per això, des del CSIF han enviat una carta tant al subdelegat, Albert Bramon, com al delegat de l'Estat a Catalunya, Carlos Prieto, demanant que la situació se solucioni "immediatament" i que, si no és possible, es permeti als funcionaris fer teletreball o bé se'ls reubiqui en despatxos calefactats.

A l'escrit de queixa que ha adreçat tant a Bramon com a Prieto, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CISF) denuncia que mentre a la Subdelegació de l'Estat a Girona ja s'ha engegat la calefacció, no passa el mateix amb l'edifici de serveis comuns. En aquest espai de l'avinguda Jaume I, annex a la Subdelegació, hi treballen els funcionaris d'Estrangeria i d'Agricultura.

El CSIF critica que, durant la seva jornada laboral, es veuen "sotmesos a un fred insuportable, amb una temperatura de 15 graus quan el mínim legal són 17". A més, el sindicat també critica que aquest edifici és "antic" i que hi ha "molts corrents" d'aire, cosa que fa que "la sensació tèrmica encara sigui menor".

El sindicat demana tant al subdelegat de Girona com al delegat de l'Estat a Catalunya que se "solucioni immediatament" la situació. I que, si no és possible, o bé es permeti als funcionaris fer teletreball, o bé se'ls reubiqui en despatxos on hi hagi "aire condicionat reversible (fred-calor)". A més, el CSIF també recorda que a l'estiu ja es va viure una situació semblant -en aquest cas, però, durant els dies de calor extrema- quan es va haver de tancar l'oficina d'expedició de targetes depenent del Ministeri de l'Interior.