Montepio inaugura l’exposició dels 125 anys de mutualitats

L’entitat gironina acull la mostra commemorativa de la Federació a Catalunya, oberta fins al 2 de desembre

DdG

Montepio Girona va inaugurar ahir al Casino de Girona, situat al carrer Albareda de la ciutat, l’exposició «125 anys de la Federació de Mutualitats de Catalunya: Mutualisme, territori, solidaritat, persones», que es podrà visitar fins dissabte 2 de desembre, cada dia entre les quatre de la tarda i les vuit del vespre. 

La mostra commemorativa fa un recorregut a través de la història del mutualisme a Catalunya amb fotografies dels moments clau i breus texts que permeten fer-se una idea del que ha representat en el passat i representen en l’actualitat les mútues, com és el cas del Montepio a les comarques de Girona.

Carles Aurich, president de Montepio, va destacar que l’entitat «aviat complirà cent anys», període en el qual ha treballat «pels mutualistes». Aurich va afegir que el valor d’aquests tipus d’entitats és que tenen entre els seus associats «avis, pares i fills» d’una mateixa família i «això és el que volem mantenir». El president va afirmar que el «nivell de solvència de les mútues és millor que el de les grans companyies mercantilistes».

La vicealcaldessa de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis, es va declarar mutualista del Montepio, destacant que és una entitat que sempre «t’acompanya». «El Montepio és molt gironí i té una proximitat que no trobes en altres llocs. Els meus pares i els meus fills també en formen part», va dir.

El president de la Federació de Mutualitats de Catalunya, Jordi Busquet, va assegurar que «els mutualistes són propietaris i se’ls tracta a tots igual. Això és un luxe. Els valors de les mútues són molt potents i cap mutualitat ha canviat la seu i ha marxat de Catalunya. Altres ho van fer i alguns encara no han tornat».