L'incendi d'un carregador fa desallotjar els jutjats de Girona

Ha generat molt fum al soterrani que s'ha escampat pels conductes de ventilació

No s'han hagut de lamentar ferits

Diverses persones s'esperen a fora dels Jutjats de Girona mentre els Bombers treballen en l'avís per una columna de fum

Diverses persones s'esperen a fora dels Jutjats de Girona mentre els Bombers treballen en l'avís per una columna de fum / Aleix Freixas

Eva Batlle

Eva Batlle

Ensurt aquest matí als jutjats de Girona. S'ha disparat l'alarma d'incendis per un petit foc al soterrani i ha fet desallotjar tot l'edifici.

L'avís al 112 s'ha donat poc després de les onze del matí i ha fet mobilitzat els Bombers amb set dotacions, els Mossos d'Esquadra, la Policia Municipal de Girona i el SEM.

Els Bombers han anat fins a la primera planta del soterrani on s'indicava el focus de l'incendi. S'hi han trobat molt fum i han fet diverses comprovacions.

Finalment, segons indiquen els Mossos, el foc ha estat l'incendi d'un carregador d'un trepant, on hi havia una bateria carregant-se. I és que en aquesta àrea del soterrani és on hi ha el servei de manteniment.

El fort fum que ha generat aquest petit foc elèctric, que en cap moment ha causat flama, s'ha anat escampant pels conductes de ventilació de l'edifici cosa que ha fet activar l'alarma d'incendis.

Per prevenció s'ha desallotjat l'edifici dels jutjats on en un matí com el d'avui hi havia molta gent i judicis que s'hi celebraven.

Aquesta emergència s'ha saldat sense ferits, indiquen des de la policia.

Els Bombers de la seva banda, a les dotze del migdia, encara estaven fent tasques de ventilació manuals i mecàniques per acabar de treure el fum i hi havia quatre dotacions sobre el terreny. A banda també han fet comprovacions per si hi havia alguna possibilitat de presència d'explosius.

El desallotjament s'ha allargat una hora i s'ha pogut reprendre i restablir l'activitat normal als jutjats de Girona, indiquen des del TSJC.