Surt cap a Hondures una donació de 25.000 llibres de segona mà des de Girona

Les obres tenen un valor econòmic de 123.000 euros i es distribuiran per biblioteques de tot el país centreamericà

El pastor Jimmy Martín (al centre de la foto amb una ampolla d'aigua), al costat del camió amb els llibres.

El pastor Jimmy Martín (al centre de la foto amb una ampolla d'aigua), al costat del camió amb els llibres. / Connexió Papyrus

Albert Martín de Vidales

Albert Martín de Vidales

Una donació de més de 25.000 llibres de segona mà realitzada per quatre associacions gironines ha sortit avui en vaixell cap a Hondures amb uns mesos de retard. Les associacions Connexió Papyrus, Taberna Librària, Vaixell de Paper/Mar de Llibres i Guimerà 76 van realitzar una donació fa uns mesos després de parlar amb les autoritats del país centreamericà amb la mediació de l'associació Acodehgi, però problemes burocràtics a Hondures havien retardat la sortida del material fins ara, quan tot s'ha pogut desencallar gràcies a la mediació de l'ambaixador, Marlon Brevé, i l'actuació de la Secretaria de Desenvolupament Social (Sedesol) del país centreamericà.

La donació ha sortit avui al matí des de l'Església d'Elim de Girona, on els llibres han pogut estar tots aquests mesos de retard en la donació gràcies a l'ajuda del pastor Jimmy Martín. Concretament, es tracta d'una donació de 25.237 llibres, amb 10.373 quilograms distribuïts en 12 palets i un valor econòmic de 123.660 euros que tindran com a destí biblioteques i cases de cultura de tot el país centrteamericà. Està previst que aquesta col·laboració entre les associacions gironines i el Govern d'Hondures es mantingui en el temps en forma de futures donacions.