L'aplicació per pagar la zona blava de Girona rep un ciberatac

L'Ajuntament ha admès la intrusió i que "s’han compromès algunes dades" dels usuaris

Ha informat del fet a les xarxes socials després que Diari de Girona preguntés si tenien constància del ciberatac

L'avís a un usuari del servei.

L'avís a un usuari del servei. / DdG

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’aplicació per pagar les zones blaves i verdes d’aparcament de Girona Easypark ha patit un ciberatac. L'Ajuntament de Girona ha admès que la intrusió i que "s’han compromès algunes dades de les persones usuàries". Ha informat del fet a les xarxes socials després que Diari de Girona preguntés si tenien constància del ciberatac.

Segons l'Ajuntament, des de l’empresa s'assegura que "no s’ha accedit a cap dada bancària ni tampoc es pot veure afectat el servei informàtic de l’Ajuntament, al tractar-se d’un servei extern".

Easypark ja ha contactat amb totes les persones que han pogut ser afectades. Des d’Easypark es recomana modificar la contrassenya de l’aplicació i també a d’altres webs on es faci servir la mateixa.

Alguns clients han rebut en el seu email la comunicació de l’atac i altres no. "Això es degut a que no han robat dades de tots els clients i només s’ha enviat l’email als clients dels que han sostret dades", ha informat l'Ajuntament. El consistori també ha ressaltat que Easypark opera amb moltes ciutats i la relació sempre és client-Easypark, "sense l’Ajuntament com intermediari".

Aquesta aplicació deixarà de funcionar, precisament, l'1 de gener perquè se li acaba el contracte i entrarà en funcionament una altra app.