El Festival del circ de Girona tindrà un espectacle de trapezis volants triples per primer cop

L'esdeveniment se celebrarà del 22 al 27 de febrer a la Gran Carpa del Camp de Mart i comptarà amb 81 artistes de setze països diferents en 24 atraccions inèdites dins d'una pista a Europa occidental

L'organització confirma que ja s'han venut més de 16.000 entrades quan encara falten gairebé dos mesos per l'estrena

Una atracció del festival de l'any passat.

Una atracció del festival de l'any passat. / Aniol Resclosa

Josep Coll

Josep Coll

El Festival Internacional del Circ Elefant d'Or torna aquest any a Girona. Serà la dotzena edició de l’esdeveniment (des de 2018 consolidada a Girona) i se celebrarà del 22 al 27 de febrer a la Gran Carpa del Camp de Mart. Com a novetat, comptarà per primera vegada amb un espectacle de trapezis volants triples, amb 14 artistes a l'aire. Aquesta atracció, que duran a terme els xilens The Flying González, consisteix en seqüències aèries l'un rere l'altre, sense temps per descansar. «És una autèntica coreografia aèria», ha dit el director del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or, Genís Matabosch, en la presentació de l'esdeveniment d'aquest any. Entra d'altres atraccions, també destaca la que farà la companyia xinesa Dezhou Acrobatic Troupe of China, que farà malabars amb barret amb el grup més gran de la història fent aquest espectacle, amb un total de 29 artistes.

En total, seran 81 artistes de 16 països diferents els que participaran en el festival. Destaca la participació d'un grup català, el Ramó & Alegria, que han guanyat importants premis internacionals i van formar part de l'últim festival de circ de Zhuhai, a la Xina. Matabosch ha explicat que els artistes europeus «no estan exclosos» de participar en el circ, però es fa una selecció de «primera divisió» i, habitualment, fan actuacions a altres esdeveniments europeus, una característica que ja fa que no puguin ser escollits per participar al Festival Internacional del Circ Elefant d'Or, que només acull actuacions inèdites al Vell Continent. Ramó & Alegria, però, han fet festivals de «màgia i teatre» i Matabosch creu que són capaços de «transportar» aquest talent al circ.

Per altra banda, el circ també tindrà presència de l'acrobàcia xinesa amb la companyia Dezhou Acrobatic Troupe of China, que farà un espectacle de manipulació de tridents. També d'aquest país, deu malabaristes del la Nachong Culture and Art Exchange Devolpment Center faran malabars amb gerros, i d'aquesta mateixa companyia l'acròbata Lan Mi farà un espectacle de teles aèries. Altres països participants són Rússia, Vietnam, Ucraïna, Bielorússia, Perú, Argentina, Kazakhstan, Estats Units, Austràlia, Canadà, Moldàvia i Mèxic. Equilibris, bicicletes acrobàtiques, comicitat o jocs icaris són altres de les atraccions que es podran veure durant l'esdeveniemnt.

Setze representacions

Tanmateix, el certamen comptarà amb un total de 24 atraccions diferents, que es repartiran en dos shows diferents, en el que seran les semifinals del circ. Hi haurà un total de 12 representacions amb un aforament de 2.314 butaques en els següents dies i horaris: dijous 22 de febrer a les 20:30 hores (show blau), divendres 23 de febrer a les 17:30 i a les 21 hores (show vermell), dissabte 24 de febrer a les 12, 16:30 i 21 hores (blau) i diumenge 25 de febrer a les 11:30 a les 16 i a les 19:30 hores (vermell). Per altra banda, el dilluns 26 de febrer es farà per quarta vegada consecutiva el dia de l'espectador amb un preu únic de 18 euros. Les actuacions seran a les 17:30 hores (vermell) i les 21 hores (blau).

Mentrestant, la final es farà dimarts 27 de febrer a les 20:15 hores. A més, també es faran quatre representacions exclusives per escoles, programades als matins dels dos primers dies. Aquestes funcions han tingut un «èxit important d'acollida» amb escoles que arribaran d'arreu de Catalunya i el sud de França i, pràcticament, ja s'han esgotat totes les localitats. A més, Matabosch ha confirmat que s'han venut més de 16.000 entrades quan encara falten gairebé dos mesos per l'estrena i es preveu que els Reis d'Orient en regalin més de 2.000.