L’Ajuntament de Sarrià torna a gestionar la ràdio municipal

Des de 2019 se’n feia càrrec l’empresa privada que també porta l’emissora Girona FM 

Els estudis de Ràdio Sarrià.

Els estudis de Ràdio Sarrià. / DdG

Josep Coll

Josep Coll

Des d’ahir la ràdio municipal de Sarrià de Ter torna a ser gestionada per l’Ajuntament. D’aquesta manera, ara són col·laboradors i voluntaris d’Ona Sarrià els que faran els continguts de l’emissora, com ja feia abans que una empresa externa es fes càrrec de Ràdio Sarrià. Tanmateix, no serà fins que entri un tècnic de comunicació es faran notícies.

«És meravellós que l’entitat Ona Sarrià hagi estat capaç de tornar a unir la comunitat i hagi treballat intensament per fer-ho possible», deia l’Ajuntament fa uns dies en un comunicat. Tot i així, demanen «paciència i comprensió» per restablir els serveis de Ràdio Sarrià. «Recuperar una ràdio municipal és un gran projecte comunitari que requereix temps i esforç», també posa. Per altra banda, Ona Sarrià es mostra amb ganes de «recuperar la ràdio com un dels principals instruments de la dinamització de Sarrià de Ter».

Municipalitzar la ràdio, però, no ha agradat als partits que estan a l’oposició. Tant ERC com Junts creuen que no és un bon moment per fer aquest canvi i expliquen que es podria fer de manera més esglaonada. A més, critiquen que durant els primers mesos no hi hagi notícies. En principi, no serà fins al març o l’abril que entrarà el tècnic de comunicació.

Ràdio Sarrià es va privatitzar a principis de 2019, quan ERC governava al municipi. Va ser Digital Hits FM, emissora de la productora audiovisual Montcau Produccions, que es feia càrrec de la gestió. Aquesta, és la mateixa empresa que des de finals de 2019 gestiona la ràdio municipal de Girona, Girona FM.