Salt obre avui el campament reial amb més de 2.200 infants inscrits per visitar-lo

La majoria de franges horàries ja estan exhaurides, però queden les darreres entrades per avui al vespre per veure els preparatius de la comitiva reial per a la nit més màgica 

Demà, en cas de pluja, s’ha previst que part del campament es pugui traslladar al vestíbul d’El Canal amb la presència dels Tres Reis Mags i part de la seva comitiva

Demà, en cas de pluja, s’ha previst que part del campament es pugui traslladar al vestíbul d’El Canal amb la presència dels Tres Reis Mags i part de la seva comitiva

Una imatge del campament reial de l'any passat.

Una imatge del campament reial de l'any passat. / Ajuntament de Salt

Josep Coll

Josep Coll

La Comissió de Reis i l’Ajuntament de Salt ho té tot a punt perquè aquesta tarda s’obri, un any més, el campament reial. Segons detalla en un comunicat l'Ajuntament, el campament ja té a més de 2.200 nens i nenes i les seves famílies inscrites per veure els preparatius per a la nit més màgica. De fet, la majoria de franges horàries ja s’han exhaurit, però encara resten unes 150 entrades per avui a partir de les 19.45 per a tots aquells que no es vulguin perdre aquesta activitat ja plenament consolidada del municipi de Salt per acostar la màgia als més petits.

Aquesta setmana s’han ultimat tots els preparatius al passatge que hi ha al darrera de la Factoria Cultural de la Coma Cros i a tocar de les naus Guixeres perquè es torni a convertir en un pas obligat per a majoria de nens i nenes de Salt per veure bona part de la comitiva reial que garantirà que la majoria d’infants rebin els regals més desitjats la nit del 5 al 6 de gener.

Avui dijous el campament reial obrirà les seves portes a partir de les 16.30 hores i fins a les 20.30. En el marc del campament reial és quan es repartiran el gruix dels més de 400 quilos de caramels i les 2.000 piruletes que s’han previst fer arribar als més petits de la casa, que ja s’han començat a repartir amb les visites de l’emissària reial la Princesa Samarcanda als diversos barris de Salt on ha estat present en els dies previs per recollir totes les missives dirigides a Ses Majestats.

El campament reial permet veure els preparatius de la comitiva reial, així els més petits podran veure amb els seus propis ulls com els patges, regalers, carters, cuiners, carboners o caramal·lers van a contrarellotge per tenir-ho tot a punt per a la nit més màgica del 5 de gener. El recorregut també permet veure a Ses Majestats i la Princesa Samarcanda controlant que tot estigui a punt per fer arribar la majoria de regals demanats pels saltencs i saltenques.

En cas de pluja, al vestíbul d’El Canal

Demà el campament reial està previst que es realitzi des de les 15.30 hores i fins les 18 hores. Davant les previsions de pluja per demà a la tarda, la Comissió de Reis i l’Ajuntament de Salt decidiran si a primera hora de la tarda plou traslladar alguns dels elements del campament reial a l’interior del vestíbul de l’accés a El Canal. Així totes les famílies que tinguin ja demanada la cita prèvia podran fer la visita igualment a l’hora prevista, per bé que en cas de pluja es modificarà el recorregut perquè l’itinerari del campament sigui a sopluig i que es pugui veure part de la comitiva reial i a Ses Majestats. De totes maneres, es demana a tothom que ja tingui la cita prèvia que estigui atent a les xarxes socials del consistori de Salt per poder seguir qualsevol canvi obligat per les inclemències del temps.

Tot i això, la regidora de Festes, Margarida Gallardo, envia un missatge tranquil·litzador als nens i nenes de Salt perquè “parlant amb els primers patges i emissaris reials que han arribat a la vila aquests últims dies ens han garantit que la logística de la comitiva reial permetrà repartir els regals previstos a Salt encara que plogui”. La regidora agraeix també la feina feta per al Comissió de Reis per garantir que Ses Majestats tindran totes les comoditats necessàries durant la seva estada a Salt per complir amb el seu objectiu durant la nit del 5 de gener.

La cavalcada, pendent del cel

Pel que fa a la cavalcada de Reis, prevista a partir de les 7 de la tarda, també s’analitzarà la situació minut a minut en cas de pluja i s’informarà a través de xarxes socials de qualsevol decisió que es prengui. A les set de la tarda està previst que l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, entregui la Clau Màgia de la ciutat a Ses Majestats a la plaça 1 d’octubre i, si la pluja no ho impedeix, s’iniciarà el recorregut que portarà la comitiva reial amb unes 160 persones per als carrers Sant Antoni, travessera Santa Eugènia, carrer Major, carrer Mercè Rodoreda i carrer Miquel Martí Pol, a la zona esportiva on s’acabaria la cavalcada. Com ja s’ha fet en els darrers anys no es repartiran caramels durant la cavalcada, ja que Ses Majestats han preferit que el repartiment es faci en el campament reial d’avui i demà o amb les visites de la Princesa Samarcanda a diversos sectors del municipi.