Coneix els guanyadors dels concursos de pessebres de Girona

Hi ha hagut una setantena de participants entre els tres certàmens

El pessebre guanyador de la categoria artística del 34è concurs de pessebres «Arcàngel de la Catedral».

El pessebre guanyador de la categoria artística del 34è concurs de pessebres «Arcàngel de la Catedral». / DdG

Els dos concursos de pessebres que s’han organitzat aquest Nadal a Girona ja tenen guanyadors. El 75è concurs de l’associació de pessebristes i el 34è concurs de pessebres «Arcàngel de la Catedral» i han comptat aquesta vegada amb una setantena de participacions, ja fos per compte propi, amb família, amb grups d’amics o associacions.

La majoria dels pessebres s’han presentat al concurs popular del 34è concurs de pessebres «Arcàngel de la Catedral», amb una quarantena de pessebres. Pel que fa als guanyadors, s’han girat els torns respecte a l’any passat. La família Masdevall-Figa, que va quedar segona l’any passat, s’ha emportat el primer premi (arcàngel d’or), mentre que el segon premi (arcàngel d’argent) ha estat per Elena Serra, que l’any passat va guanyar el primer premi. El tercer premi ha estat per Maria Solà (arcàngel de bronze). Els pessebres populars són aquells que es fan a casa amb la família i, com l'any passat, el concurs s'ha fet en format virtual

El pessebre de la família Masevell-Figa.

El pessebre de la família Masevell-Figa. / DdG

Per altra banda, el guanyador de pessebres artísitcs ha estat Jesús Miquel Aguilar (arcàngel d’or), que ha repetit respecte a l’any passat. La segona posició ha estat per Gonzalo Bandin (arcàngel d’argent) i la tercera per Daniel Soler (arcàngel de bronze). En la categoria artística es poden veure els pessebres que han estat treballats amb més tècnica, normalment en un diorama, però també fets a casa o en alguna habitació. Aquesta secció ha comptat amb setze participants, tot i que quatre ho han fet fora de concurs.

Per últim, el 75è concurs de pessebres de l’associació de pessebristes, exposats tots a La Carabonera, ha premiat a Pere Batlle amb el primer premi. Josep Maria Coll i Albert Català han el segon i el tercer classificat, respectivament. En aquest certamen s'han pogut veure setze pessebres, mentre que tots els participants (sigui en el concurs de pessebres de l’associació de pessebristes o en el concurs de pessebres «Arcàngel de la Catedral») que han proposat els seus pessebres també han rebut un diploma i una medalla.