Investiguen si darrere l'ocupació d'un edifici nou de Girona hi ha una màfia

Els Mossos van detenir dos dels ocupes però altres els van explicar que havien entrat a l'edifici després de pagar prop de 2.000 euros

Agents dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu.

Agents dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu. / Mossos d'Esquadra

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra investiguen si darrere l'ocupació d'un edifici nou de Girona hi ha una màfia. Els agents van detenir dos dels ocupes, però altres els van explicar que havien entrat a l'edifici després de pagar prop de 2.000 euros. Això és el que fa sospitar a la policia que hi ha algun grup al darrere que s'ha beneficiat d'aquesta actuació.

L'ocupació dels pisos es va fer durant la matinada i el matí del diumenge i els Mossos van actuar-hi en trobar-se amb els fets cap a les nou del matí.

Arran dels moviments detectats al bloc es va muntar un dispositiu policial amb diverses furgonetes de l'ARRO, patrulles de Seguretat Ciutadana i la Policia Municipal de Girona.

En arribar-hi, els policies van trobar-se que hi havia més d'una trentena de domicilis amb els panys rebentats i algunes persones a dins. Davant dels fets van començar el desallotjament i aquí és on van començar a identificar diverses persones que els van explicar com havien anat a parar en aquell bloc nou del carrer Migdia.

Per tot això, la policia sospita que hi ha alguna màfia al darrere que ha "enredat" fent pagar uns diners a les famílies que els van ocupar. Aquesta pràctica malauradament no és el primer cop que ocórrer. El que intenta la policia és identificar les persones que haurien promogut tot aquesta pràctica il·legal a l'edifici de la ciutat de Girona.

Arran del desallotjament d'ahir, dos homes van quedar detinguts com a presumptes autors d'un delicte d'usurpació de domicili i un de danys.

Aquest edifici estava a punt d'entregar als seus propietaris i aquest diumenge va acabar amb danys en algunes portes després que es rebentessin els panys. Arran dels fets es van tapiar els accessos i s'hi ha instal·lat vigilància privada.