Mou-te en Bici organitza aquest diumenge la tradicional pedalada de Reis

El recorregut començarà a la plaça Calvet i Rubalcaba a les 10 del matí i acabarà al mateix lloc amb una xocolatada i un espectacle infantil

La pedalada de Reis de l'any passat.

La pedalada de Reis de l'any passat. / Marc Martí Font

Josep Coll

Josep Coll

Aquest diumenge els carrers del Barri Vell, l’Eixample i el Mercadal de Girona es tornaran a omplir de bicicletes amb la tradicional pedalada de Reis que organitza l’entitat Mou-te en Bici. L’activitat se celebra tan sols uns dies després de la visita dels Reis d’Orient perquè té la finalitat que la mainada -i també els adults- puguin estrenar les bicicletes que els han portat Melcior, Gaspar i Baltasar. L’acte també serveix perquè «almenys per un dia», com diu Mou-te en Bici, es recuperin els carrers per poder-hi passar amb la bicicleta.

La trobada serà a les deu del matí a la plaça Calvet i Rubalcaba i el recorregut passarà per diferents carrers i places de la ciutat. Primer, es dirigirà pel carrer de la Rutlla fins a arribar a la plaça dels Països Catalans, per un cop allà baixar pel carrer del Carme fins a plaça Catalunya. Després, travessarà el Barri Vell fins a arribar a la rotonda de Pedret, s’arribarà fins a la rotonda del Rellotge i es passarà per la Gran Via Jaume I. Seguidament, es desviarà pel carrer de Santa Eugènia, passarà pels carrers de Pare Claret i de Joan Maragall per acabar, de nou, a la plaça Calvet i Rubalcaba. Un cop allà se celebrarà l’acte final, amb una xocolatada i un espectacle infantil.