La UdG obté el màxim reconeixement en transparència de la Fundació Haz

Ha rebut el segell de tres estrelles amb una puntuació del 95%

El claustre de la Facultat de la Turisme de la UdG, al campus del Barri Vell.

El claustre de la Facultat de la Turisme de la UdG, al campus del Barri Vell. / UdG

Josep Coll

Josep Coll

La Universitat de Girona ha rebut el segell de tres estrelles per part de la Fundació Haz. Aquest és el màxim reconeixement que atorga aquesta entitat independent, que certifica que les institucions compleixin diferents criteris i estàndards de transparència d'acord amb un seguit d'indicadors. En aquest sentit, la UdG ha rebut una puntuació total de 53 punts, una xifra que equival a un 95% del compliment de tots els requisits.

En aquest sentit, la Fundación Haz ha avaluat la pàgina web de la institució gironina per comprovar que hi hagi la informació indispensable per poder considerar que una universitat és transparent. Entre d'altres, la fundació valora que hi hagi informació sobre el pla estratègic de la universitat, el nombre de personal contractat per categories i els seus salaris, les composicions dels òrgans de govern, el pressupost del Consell Social o els estatuts.

El 2023 la Fundació Haz va avaluar la transparència de 49 universitats públiques espanyoles de les quals 21 han rebut el segell de tres estrelles, entre elles, la UdG. També han rebut el reconeixement altres dues institucions catalanes com la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Politècnica de Catalunya. Per altra banda, es van avaluar 26 universitats privades i només dues han aconseguit el distintiu de tres estrelles, la Universitat Catòlica San Antonio de Múrcia, i la Universitat Internacional de Catalunya.

És el primer cop que la UdG rep aquesta distinció, tot i que és la segona vegada que la Fundació Haz atorga aquests reconeixements a les universitats. El 2022 la institució gironina no s'hi va presentar. Abans elaboraven un rànquing i des del 2022 van canviat el sistema per passar a avaluar segons el percentatge d'acompliment d'alguns indicadors de transparència. Ara reconeixen a les institucions amb un segell que, segons el grau de compliment, és d'una, de dues o de tres estrelles.