Berloso troba «irrespectuós» que l’alcalde de Girona no li respongui una carta de fa dos mesos

L’exregidor de Junts va demanar, el 9 de novembre, un calendari d’execució dels 64 grans projectes anunciats pel nou govern tripartit

Eduard Berloso, en una imatge d'arxiu, com a regidor de Seguretat.

Eduard Berloso, en una imatge d'arxiu, com a regidor de Seguretat. / Marc Martí

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’exregidor de l’Ajuntament de Girona Eduard Berloso, no viu allunyat del món de la política municipal tot i que ja no forma part del consistori. Interessat per l’evolució de la ciutat, l’antic representant de Junts va entrar un escrit per registre on demanava a l’alcalde, Lluc Salellas, saber amb més detall el calendari dels 64 grans projectes anunciats pel nou govern tripartit. Ho va fer el 9 de novembre i assenyala que no ha rebut cap resposta.

L’exregidor troba «irrespectuós» que el batlle no l’hagi contestat quan ja han passat més de dos mesos des de l’entrada de l’escrit. «Podria respondre el que volgués, però almenys contestar-me», exposa. Berloso a més, assenyala que el ROM (Reglament Orgànic Municipal) obliga els representants municipals a contestar amb celeritat. En concret s’hi exposa: «Rebre una informació àmplia, puntual i objectiva sobre els assumptes municipals».

L’exregidor recorda que el govern es va comprometre a «abordar i solucionar» 64 punts al llarg del mandat i, a parer seu, considera que «una vegada més s’anuncia el compromís, però s’oblida de dir cadascun dels punts i en quin moment del mandat s’abordaran». En aquest sentit, Eduard Berloso reclama que se li «aclareixi» el que apunta que és «un oblit» i que li «informi de quins punts» són els que «s’emprendran» els anys 2023, 2024, 2025, 2026 i 2027, que correspon a tots els anys del mandat encapçalat per Salellas.

Representant primer a CiU i finalment a Junts, Eduard Berloso va ser regidor del 2011 al 2023, tot i que durant un període de l’any 2019 i 2020 va estar a l’Ajuntament com a càrrec de confiança. Berloso va assumir algunes de les regidories més amb més responsabilitat, arribant fins i tot a ser vicealcalde de Marta Madrenas durant el període de 2015 al 2019. Va ser regidor de Serveis socials, de Medi Ambient, Participació i Cooperació i també de Seguretat i Neteja.

Subscriu-te per seguir llegint