Famílies del Cartañà s’organitzen per mobilitzar-se contra el canvi de seu de l'Ermessenda

Se senten "impotents", "indignades" i "enganyades" per la decisió de l'Ajuntament i del Departament

L'edifici del Cartañà en una imatge d'arxiu.

L'edifici del Cartañà en una imatge d'arxiu. / Marc Martí

Tapi Carreras

Tapi Carreras

ares i pares d’alumnes que estan estudiant al Casal Bisbe Cartañà s’estan organitzant per coordinar-se i mobilitzar-se en contra de la decisió del Departament d’Educació i de l’Ajuntament deGirona d’unificar en una sola seu l’institut Ermessenda. El conveni entre l’Ajuntament i el Bisbat per utilitzar l’equipament del carrer Antic Roca acaba aquest curs i no es renovarà. Tots els alumnes aniran a estudiar, el curs vinent, a l’altra seu, situada a Can Prunell, una zona de Palau a sobre del polígon MasGri- per posar-hi més barracons al costat dels ja existents en uns nous terrenys.

Es calcula que hi ha unes 200 famílies afectades per la decisió que es va anunciar en una reunió aquest dijous al vespre. En la trobada la majoria van mostrar la seva disconformitat i indignació i aquest divendres mateix van començar a buscar maneres de posar-se en contacte per posar en comú quina línia d’actuació han de seguir a partir d’ara.

Hi ha pares que se senten «impotents» i que consideren una «imposició» la decisió de les dues administracions. El conveni entre l’Ajuntament i el Bisbat era per deu anys i anava pujant de preu en funció de l’IPC. El darrer curs ja s’havien pagat uns 100.000 euros per poder utilitzar el Cartañà com a aules d’una de les dues subseus de l’institut. Hi ha pares que se senten «enganyats» per unificar tots els alumnes a la seu de Can Prunell. Recorden que van escollir l’Ermessenda per la proximitat i el caràcter «familiar» que atorgava la seu del Cartañà i que ara aquesta premisa s’ha trencat.

Molts dubtes

Esgrimeixen també molts dubtes sobre els arguments expressats en la reunió tant per la regidora d’Educació, Queralt Vila, com pel delegat territorial d’Educació, Adam Manyé. són pregunten sobre si realment hi haurà línies de bus amb freqüències adaptades als horaris requerits, on es farà l’assignatura d’educació física i aspectes més relacionats amb tot allò econòmic.

Per exemple, apunten que la instal·lació de més barracons a Can Prunell, pel cap baix pot costar almenys mig milió d’euros mentre que el lloguer al Cartañà és de 100.000 euros l’any, aproximadament. Tot p legat, tenint en compte a més, que tard o d’hora els del Cartañà hauria d’acabar anant a l’antiga nau de la fàbrica Simon, a la carretera Barcelona. Reclamen que «les administracions cerquin la fórmula per continuar amb la seu del Cartañà», perquè és la voluntat de les famílies i perquè consideren que és la més econòmica.